Valgren med klar besked før kongeetape: Jeg skal vinde

Michael Valgren vil slå til på dagens etape i PostNord Danmark Rundt, løbets hårdeste etape.

Han vandt sidste års PostNord Danmark Rundt, og det har Michael Valgren tænkt sig at gøre igen. Og det afgørende ryk må gerne komme i dag, hvor feltet triller ud på dette års kongeetape.

Rytterne skal over en del stigninger på deres vej fra startbyen Otterup mod målet i Vejle, hvor rundstrækningen byder på den efterhånden berømte stigning Kiddesvej med en stigningsprocent på hele 21.

Efter kun én etape i løbet er Michael Valgren 17 sekunder efter Casper Pedersen fra Giant-Castelli i klassementet. Men da Pedersen har gode evner på enkeltstarten, er det i dag, Valgren skal slå til.

- Jeg skal ud og vinde, siger Michael Valgren om dagens 183,6 km lange etape og fortsætter:

- Jeg skal vinde tid på Casper Pedersen og Mads Pedersen, som begge er gode på enkeltstarten. Heldigvis var det en hård dag på første etape, hvor vi fik skilt nogle gode enkeltstartsryttere af, men hvis man kigger på listen over de ryttere, der kører gode enkeltstarter, ligger jeg lunt i svinget.

- Jeg føler mig stærkere end sidste år. Jeg havde gode ben på første etape, men fik så ikke vist det på anden etape desværre. Men i morgen (torsdag, red.) skal den gerne have en over nakken igen, siger Astana-rytteren.

De unge løver

Michael Valgren tager truslen fra især Casper Pedersen om den samlede sejr alvorligt.

- Man skal aldrig afskrive de unge løver. Han har lige skrevet professionel kontrakt og har førertrøjen, og den giver jo vinger, så alt kan ske, siger Valgren.

Astana-rytteren løfter lidt af sløret for, hvilken plan holdet satser på i dagens etape.

- Vi skal lade Giant-Castelli arbejde og gøre dem trætte, og måske vi kan overraske på et tidspunkt og skabe løbet, som vi plejer at gøre. Nu må vi se, om vi har holdet til det, men vi skal nok gøre vores til, at det bliver et hårdt cykelløb.

Man kan følge dagens etape fra kl. 12.55 på dr.dk/sporten og fra 15.30 på DR1.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve