VIDEO Dagens færing i skysovs: Rigtig fedt at jeg kan gøre det her

Torkil Veyhe blev dagens fighter i PostNord Danmark Rundt efter en vanvittig dag på cyklen.

De færreste cykelfans kendte navnet Torkil Veyhe inden dagens kongeetape i PostNord Danmark Rundt, der sluttede på den berygtede stigning på Kiddesvej i Vejle.

En google-søgning viser, at der er tale om en 26-årig færing, som er uddannet civilingeniør og cykelrytter tilknyttet Team WeBike-CK Aarhus.

Under PostNord Danmark Rundt repræsenterer han Team PostNord, og i dag tog han fusen på de fleste.

Først søgte han med i det første udbrud, men måtte falde tilbage efter en punktering.

Dernæst i jagten på udbruddet måtte Veyhe igen søge hjælp hos mekanikeren, og så kunne han indlede jagten igen. Det hele endte med, at den standhaftige færing kom op til udbruddet.

Da løbet var slut endte Veyhe på en 68.-plads næsten seks minutter efter vinderen Valgren. Men indsatsen var nok til at sikre Veyhe dagens fightertrøje.

- Det var forfærdeligt hårdt. Da jeg punkterede i starten tænkte jeg puha, det bliver en lang dag, hvis jeg ikke kommer op igen, siger Veyhe, der bærer fightertrøjen med stolthed lørdag.

- Det betyder rigtig meget. Jeg har sidder ude med nogle stærke drenge, og jeg synes, at det er fedt, at jeg kan gøre det.

Se interviewet med den gæve færing i toppen af denne artikel. Se et sammendrag af hans uheld og efterfølgende comeback herunder.

Facebook
Twitter