VIDEO Der er serveret for sprinterne på ’den danske Champs-Élysées’

Det dufter af et sprinteropgør på Frederiksberg Allé, når PostNord Danmark Rundt i dag bliver afgjort i København.

Paradekørsel og champagne er symbolet for Tour de France-afslutningen, som altid ender på Champs-Élysées. Sådan er det dog langt fra i PostNord Danmark Rundt.

Fordi selvom løbet med undtagelse af en enkelt gang er sluttet på Frederiksberg Allé de seneste mange år, så har der aldrig været tid til paradekørsel. Det ender ofte i en massespurt som i Touren, men inden da plejer der at være hektisk aktivitet.

Man må også forvente, at søndagens etape ender med en massespurt. Det er i hvert fald helt sikkert, at franske Bryan Coquard vil rette op på, hvad der har været et skuffende løb for ham.

Etapen starter i Faxe og bevæger sig over 200 kilometer ud langs med østkysten på Sjælland forbi Faxe Ladeplads, Stevns Klint og Køge, før man kommer ind til rundstrækningen, der skal gennemkøres 10 gange.

Der er ikke de store udfordringer på ruten udover et par gange over Valby Bakke, som helt sikkert vil åbne for en spændende dyst om bakketrøjen, som lige nu sidder på Nicolai Brøchner.

Er klassementet på plads?

Det fleste vil formentlig svare ja til det spørgsmål, og det er også det oplagte, at Wout van Aert bliver den samlede vinder af løbet. Men overraskelser er sket før på den sidste etape.

Vi skal faktisk ikke længere tilbage end til 2014. Her var Manuele Boaro i førertrøjen før den afsluttende etape til Frederiksberg, men holdkammeraten Michael Valgren sneg sig med i et udbrud med 100 kilometer til mål, og det endte med at holde til mål.

Derfor var det pludselig Valgren, som kunne kalde sig samlet vinder af løbet.

Der er dog ingen tvivl om, at Veranda Willems vil holde eventuelle konkurrenter i stram snor helt hen til målstregen.

Du kan se hele etapen på DR1 fra klokken 11.55.

Facebook
Twitter