VIDEO Der venter en gyser på Falster: Flad enkeltstart kan afgøre PostNord Danmark Rundt

Det bliver mand mod mand, når PostNord Danmark Rundt formentlig bliver afgjort lørdag i Nykøbing Falster.

Hvem vinder egentlig PostNord Danmark Rundt? Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Vi skal nemlig mange år tilbage i historiebogen for at finde en udgave, hvor der er så mange muligheder så langt henne i løbet.

Derfor er det med masser af sommerfugle i maven, at man kan se frem til lørdagens 4. etape på Falster. Det er en enkeltstart, der er præcis 19,1 kilometer lang, som både starter og slutter i Nykøbing Falster.

Ruten er flad som en pandekage, og derfor er det ikke helt dumt at tænke den danske mester Martin Toft Madsen som favoritten i det område, hvor han faktisk også genvandt DM-titlen i juni.

Det er dog helt sikkert klassementet med Wout van Aert i spidsen, at folk vil rette deres øjne imod. Kan danskere som Rasmus Quaade, Christopher Juul-Jensen og måske Lasse Norman Hansen true belgieren i førertrøjen?

Det er ikke første gang, at der er blevet kørt en afgørende enkeltstart på Falster. Vi skal dog helt tilbage til år 2000 for at finde den seneste gang. Denne gang var der lidt større spredninger i klassementet, men det endte også spændende.

På enkeltstarten var Rolf Sørensen nemlig i førertrøjen, men bag ham blev han presset af den daværende komet Andreas Klöden, som senere hentede flere samlede topplaceringer i Tour de France. Rolf Sørensen holdt dog tyskeren bag sig i klassementet, og den samlede sejr i PostNord Danmark Rundt var faktisk danskerens sidste store sejr i karrieren.

Det er sket mange gange i PostNord Danmark Rundt, at løbet er blevet afgjort på en enkeltstart. Man behøver faktisk ikke at gå særlig langt tilbage i historiebøgerne for at finde de seneste.

Christopher Juul-Jensen i 2015

Før enkeltstarten stod det til at blive en tæt duel mellem Lars Bak og Christopher Juul-Jensen. Normalt udfylder de roller som arbejdsheste, men i 2015 havde de fået frit spil til at gå efter den samlede sejr.

Før enkeltstarten var det Lars Bak, der havde serveretten iført førertrøjen, men blot nogle måneder forinden var Juul-Jensen blevet dansk mester i kampen mod uret, og han viste sig også at være den stærkeste og vandt løbet samlet.

Wilco Kelderman vandt med få sekunder i 2013

Han er nu blandt Hollands klart bedste klassementsryttere specielt efter sin samlede fjerdeplads i Vuelta a España sidste år. Men i 2013 var der ikke vildt mange, som kendte den unge Wilco Kelderman.

Men i Holbæks gader formåede den daværende Belkin-rytter at snyde de danske fans og ryttere ved at køre en fremragende enkeltstart, som ikke blot rev førertrøjen af Matti Breschel, men som også tog etapesejren.

Du kan se hele enkeltstarten på DR1 fra klokken 14.25 eller følg op på det hele i Sommersport klokken 18.50.

Facebook
Twitter