VIDEO En tosset lykkeridder takker af: 'De fleste gange er det gået galt'

Store dele af Chris Anker Sørensens karriere er foregået i udbrud. Torsdag sagde han farvel til Danmark Rundts kongeetape med endnu et optimistisk forsøg.

Chris Anker Sørensen er i gang med sin sidste sæson som professionel cykelrytter.

På torsdagens etape af Danmark Rundt med afslutning på Kiddesvej i Vejle markerede den 33-årige dansker sig, som så mange gange før: Han kørte med i et tidligt udbrud uden de store chancer for en etapesejr.

- Jeg vidste godt, at det var en rimelig dødsdømt mission, men det er også noget af det, jeg holder af ved cykelsporten. At der er nogle lykkeriddere, som tager tossede beslutninger, og jeg synes også, at det var meget sigende for min karriere.

- Jeg har altid kastet mig ud i nogle lidt hovedløse gerninger, og engang i mellem er det lykkes, og jeg har vundet nogle store sejre. Som oftest er det gået galt, lidt ligesom i dag.

Belgiske Wout van Aert vandt efter en flot finale på Kiddesvej, og selvom Chris Anker Sørensen ærgrer sig over, at sejren udeblev, har hans karriere også handlet om andet end at slutte øverst på podiet.

- Det var skønt at vise mig frem foran hjemmepublikummet, og det berørte mig at mærke al den støtte jeg fik derude, og det betyder næsten endnu mere for mig - ikke end at vinde etapen, men alligevel; det var stort.

- At man har betydet noget for folk, det har sgu også været vigtigt for mig.

Se et længere interview med den populære cykelrytter øverst i artiklen.

Facebook
Twitter