VIDEO Hurtigt cykel-skæg: Rasmus Quaade behøver ikke barbere sig

Ifølge cykelrytteren Rasmus Quaade er hans fuldskæg ikke hæmsko, når der skal køres hurtigt ved PostNord Danmark Rundt.

Professionelle cykelryttere har i mange år blandt andet barberet ben for at mindske vindmodstanden i jagten på sekunder.

Derfor er der nok flere, der har studset over, at den danske Almeborg-Bornholm-rytter Rasmus Quaade farer rundt på de danske landeveje under PostNord Danmark Rundt med et imponerende fuldskæg, der ikke ser videre aerodynamisk ud.

Men ifølge Quaade selv, så er det prægtige fuldskæg ikke en ulempe, når der skal køres stærkt.

- Vi har faktisk testet det. Sidste år havde jeg det samme skæg som nu, så barberede jeg det helt af, og så lavede vi nogle test inde på banen, og det viste sig, at der faktisk ikke er nogen forskel. Så skægget bliver, så længe jeg synes, det er dejligt at have det, siger 28-årige Quaade.

Hovedpersonen har tidligere tiltrukket sig opmærksomhed på grund af sit skæg. I en længere periode havde han et flot overskæg af den såkaldte cykelstyr-model.

Dagens enkeltstart passer Quuade

Rasmus Quaade er en dygtig temporytter, og har i flere år repræsenteret Danmark i banecykling.

Derfor er han også en af de ryttere, man skal holde øje med, når der lørdag venter rytterne en 19,1 kilometer lang enkeltstart i Nykøbing-Falster og omegn, som med garanti er noget, der får tempospecialisterne til at slikke sig om munden.

Etapen er den sidste inden søndagens finale, hvor hele løbet bliver afgjort i hovedstadsområdet, når rytterne suser over målstregen på Frederiksberg.

Belgiske Wout Van Aert (Veranda’s Willems-Crelan) fører løbet, mens danskerne Alexander Kamp (Team Waoo), Lasse Norman-Hansen (Aqua Blue Sport) og Julius Johansen (Team Coloquick) alle er i top-5.

Facebook
Twitter