VIDEO Sprinterdag kan blive ødelagt af grusvej på Møns Klint

Den 3. etape af PostNord Danmark Rundt byder på udfordringer, der kan få en afgørende indflydelse på løbet.

Det er faktisk ofte den 3. etape i PostNord Danmark Rundt, som bliver afgørende, men det er fordi, den ofte går til Vejle og Kiddesvej. I år er 3. etape fra Næstved og til Vordingborg. Umiddelbart en sag for sprinterne, men det er langt fra sikkert.

Rytterne skal nemlig ud på et knap tre kilometer langt kuperet grusstykke ved Møns Klint, som kan skabe splittelse blandt favoritterne.

Specielt løbets førende rytter Wout van Aert slikker sig om munden, når han hører, at der er et grusstykke på ruten. Han er nemlig tredobbelt og regerende verdensmester i cykelcross.

- Når man taler om etapen til Vordingborg, så virker det som om, at løbsarrangørerne har skabt den her rute for mig. Det er dog første gang for mig derovre, så vi må se, hvad der vil ske, forklarer Wout van Aert.

Grusstykket slutter dog 72 kilometer fra målstregen, så det vil være hårdt at gøre en forskel og holde det helt til mål.

Sidste gang de helt store cykelryttere var i Vordingborg var i 2016, hvor Alexander Kamp faktisk gik hen og blev dansk mester. Team Waoo-rytteren er toer i klassementet, og han skal ud og hente sekunder før enkeltstarten lørdag, hvis han skal drømme om en topplacering samlet.

Derfor kan han også være et godt bud på en rytter, som vil melde sig i afslutningen. Ellers må franske Bryan Coquard fra Vital Concept være den helt store rytterne. Han var den første mand over stregen på første etape udover etapevinderen Lasse Norman Hansen, der altså snød sprinterne.

Etapen slutter med, at rytterne kører rundt på en seks kilometer lang rundstrækning tre gange, før målstregen passeres sidste gang ved Gåsetårnet i Vordingborg.

Du kan se hele etapen på DR1 fra klokken 12.45.

Facebook
Twitter