VIDEO Valgren: Amatøragtigt at neutralisere undervejs

Den danske rytter mener, at beslutningen om at neutralisere dagens etape ødelagde løbet.

Der var drama for alle pengene, da rytterne under dagens etape af PostNord Danmark Rundt cirka halvvejs valgte, at de ikke ville fortsætte løbet grundet vanskelige vejrforhold.

Forud for afblæsningen var løbet blevet neutraliseret, og rytterne havde fået besked på at skulle trille i samlet flok, indtil de nåede forplejningszonen 30 kilometer længere på ruten. Det var her, rytterne valgte at takke af og vende næsen tilbage mod startbyen Svendborg.

Danske Michael Valgren er rytternes repræsentant og bindeled mellem løbsledelsen og rytterne, og han er ikke tilfreds med, at man valgte at neutralisere løbet.

- Jeg tror, at det var det, der ødelagde løbet. Det duer ikke at rulle 30 kilometer. Jeg synes, at det er amatøragtigt. Det var frustrerende, fordi vi skulle finde ud af, hvad vi egentlig skulle. Jeg mente, at vi enten skulle køre eller ikke køre – og det blev så til, at vi ikke kørte, siger han til DR Sporten.

Mange har intet at køre for

Det danske efterårsvejr så heller ikke ud til at være alle rytternes kop te, og allerede efter få kilometer af dagens etape stod en af løbets helt store trækplastre, den franske sprinter Nacer Bouhanni, af sin cykel og trak sig dermed fra løbet.

Valgren har forståelse for, at nogle af rytterne har haft en mere tilbagelænet tilgang til løbet:

- Jeg tror, at alle godt kunne have kørt hele vejen til Odense. Tidspunktet på året betyder meget. Vi er i september, mange af rytterne har ikke noget at køre for og er her måske på en meget billig billet i forhold til, at de måske ikke gider at være her. Så kan jeg godt se, at man ikke gider at køre i sådan et vejr, siger Astana-rytteren.

Han understreger dog, at han mener, at det var det mest forsvarlige valg at afblæse etapen.

- Det var en fin beslutning. Det kunne have gået rigtig galt, det ved vi jo ikke, siger han.

Morgendagens etape mellem Otterup og Vejle kan følges på dr.dk fra kl. 12.55 og på DR1 fra kl. 15.30.