VIDEO Veloplagte Valgren efter sejr: Det er sgu stort

Michael Valgren forsvarede den blå førertrøje i finalen og kan derfor lade sig hylde som vinder af PostNord Danmark Rundt.

Et underholdende PostNord Danmark Rundt fandt sin vinder efter en massespurt på Frederiksberg. For anden gang i karrieren går sejren til danske Michael Valgren fra Team Tinkoff efter en vigorøs indsats ugen igennem, hvor han på intet tidspunkt viste svaghedstegn.

Valgren havde før etapen 12 sekunders forspring til sin landsmand Magnus Cort, og da Valgren blev nummer fem på den sidste etape i løbet, så var den samlede sejr sikker. Det er anden gang han vinder, men denne sejr var sjovere.

- Den er federe, fordi jeg vinder en etape og kommer som kaptajn og viser, at jeg godt kan vinde et cykelløb, når jeg får chancen. Det er superfedt at komme hjem fra Tour de France og vinde Danmark Rundt. Det er sgu stort, siger Valgren, der undervejs på etapen måtte håbe, at sprinteren Magnus Cort ikke tog for mange bonuspoint ude på ruten.

- Det var en træls dag, jeg var nervøs for Magnus, (Court, red.) da han tager den første spurt. Men mit hold kører fantastisk. Jeg vidste, at hvis jeg sørgede for at være inden for 10 sekunder af Magnus, så ville den holde hjem. Så jeg var sikker på, at jeg ville vinde, da den anden bonusspurt blev taget af udbruddet, siger Valgren.

Se interviewet med Michael Valgren i toppen af denne artikel. Se afslutningen på etapen herunder.

Valgren vinder PostNord Danmark Rundt.