Vingegaard var hemmelig gæst og dryssede stjernestøv over Danmark Rundt

Den danske Tour-vinder har brugt de seneste uger på at koble af efter en intens sommer.

Jonas Vingegaard var mødt op som overraskelse i startområdet, da 4. etape af årets PostNord skulle skydes i gang. (Foto: Dr Sporten)

Hov, så stod Jonas Vingegaard der pludselig alligevel til PostNord Danmark Rundt. Dog i civilt. Stadigvæk dugfrisk Tour de France-vinder, stadigvæk den mest populære dansker med stort kørekort til en racercykel.

Det blev et dejligt gensyn med de danske fans, gav han udtryk for.

- Det er helt fantastisk. Der er mange mennesker, der er dukket op, og det er skønt at være ude til cykelløb, siger Jonas Vingegaard til DR Sporten.

Der var ellers dybfølte suk, da Vingegaard meddelte, at årets Danmark Rundt blev uden hans deltagelse. Arrangørerne havde forsøgt og sendte længe inden Tour-sejren en sletskjult invitation ved at lade rutens 4. etape slange sig forbi cykelstjernens hjemby Glyngøre. Kom nu, Jonas. Be' om.

Fredag fik tilskuerne så det næstbedste, da Vingegaard agerede surprise-gæst i startområdet og til stor jubel indtog scenen til holdpræsentationen.

Se interviewet med Jonas Vingegaard herunder:

Mere velfortjent hyldest til en mand, der må have haft is på skulderen efter alle de highfives, han gav, da hele Danmark i juli fejrede Tour-sejren. Ugerne efter karrierens intense højdepunkt er da også blevet tilbragt i ro og mag derhjemme.

- Jeg har ligget på sofaen og nydt tiden. Jeg har slappet af, restitueret godt og egentlig bare ikke lavet så meget, siger Jonas Vingegaard.

Trykket under verdens største cykelløb er enormt, og det blev ikke mindre af, at en ellers ydmyg nordjyde flåede den gule førertrøje til sig og beholdt den hele vejen til Paris.

Derfor har en pause fra rampelyset været nødvendig.

- Det er mest mentalt, at man er bombet oven på Tour de France. Det er meget at skulle være i medierne og tale med fans hver dag. Så man bliver træt. Selvfølgelig er det mega fedt, men man bliver også træt, siger Vingegaard.

Et VM i Europa havde været med Vingegaard

Hidtil er et gadeløb i Holland det eneste, Jonas Vingegaard har kørt efter Tour-sejren. Her blev danskeren fragtet afsted i privatfly. Hurtigt ud, hurtigt hjem.

De kommende måneder er kalenderen forholdsvis tom med undtagelse af Lombardiet Rundt til oktober, hvor Vingegaard "vil forsøge at gøre det godt".

Han har dog annonceret, at det danske landshold ikke får glæde af hans kunnen på cyklen, når VM til september køres i Australien.

  • Jonas Vingegaard blev 27. juli fejret på rådhusbalkonen i København sammen med sin kæreste Trine Marie Hansen og deres datter Frida. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  • Tour de France winner Jonas Vingegaard is celebrated in his hometown Glyngoere on Thursday 28 July 2022. Jonas Vingegaard wearing a viking helmet. (Photo: Henning Bagger/Scanpix 2022) (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
  • Alle, der stak en lap frem, fik returneret gestussen af Jonas Vingegaard, da Tour de France-sejren blev markeret i Danmark. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
  • Dagen efter fejringen i København var Jonas Vingegaard hjemme i Glyngøre, hvor cykelrytteren bor. Her var modtagelsen ikke mindre imponerende. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
1 / 4

Årsagen til VM-afbuddet handler om prioriteringer.

- Jeg synes i forvejen, at det har været en lang sæson, og så synes jeg, at hvis jeg tager til VM, er det svært at satse 100 procent på Lombardiet Rundt, siger Jonas Vingegaard.

Så vil danskeren hellere gå all-in i stedet for at gøre noget halvt. Havde geografien været anderledes, kunne tingene imidlertid have set anderledes ud.

- Havde VM-ruten ligget i Europa, havde jeg helt klart taget med, men når det ligger på den anden sidste af jordkloden, har jeg valgt at melde fra, siger Jonas Vingegaard.