Visma, vind og Vejle bliver afgørende i PostNord Danmark Rundt

Onsdag ruller deltagerne i PostNord Danmark Rundt afsted. Her er Brian Holms bud på favoritter og danske darlings.

Lasse Normann Hansen vandt 1. etape af PostNord Danmark rundt i 2018 (Foto: henning Bagger © Scanpix)

120 cykelryttere tilbagelægger fra i morgen, hvor PostNord Danmark Rundt skydes i gang, en masse dansk landevej. På fem etaper og i alt 727 kilometer er der lagt op til kamp om at ende øverst på podiet, når løbet slutter på Frederiksberg.

Cykelekspert og sportsdirektør for Deceunick-Quick Step Brian Holm har udpeget favoritter, danskere, man skal holde for øje, og de afgørende faktorer på ruten.

Favoritterne til at vinde løbet

Jumbo-Visma rytter Aamund Grøndahl Jansen under holdpræsentation ved Tour De France. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)

Ifølge Brian Holm er der et hold især, der ser skarpt ud.

- Man skal se i retning af Jumbo-Visma, som har et godt hold. Aamund Grøndahl Jansen er favorit, og Koen Bouwman har også gjort det ganske godt, og de kan både køre enkeltstart og opad. Jeg tror, Jumbo-Visma kommer til at kontrollere løbet.

Men også uden for Visma-holdet er der gode ben, der kan kæmpe med om de øverste pladser i klassementet. For eksempel stiller Lotto Soudal til start med Tiesj Benoot, og så har franskmanden Bryan Coquard fra Vital Concept-B&B Hotels sikkert også en etapesejr i benene.

- Han er lille og lynende hurtig, og så er han i god form. For eksempel slog han Mathieu van der Poel i spurten i Arctic Race, så ham skal man holde øje med.

Danskere du skal holde øje med

Niklas Larsen på podiet til venstre, da han vandt U23-EM-sølv tidligere i august. (Foto: VINCENT JANNINK © Scanpix)

Håbet for de danske cykelryttere er også lysegrønt, og Brian Holm peger især på en ung dansker, der kan blande sig i favoritkampen.

- Niklas Larsen (fra Team ColoQuick, red.) er en knægt, der simpelthen kan køre på cykel, og han bliver til noget stort. Han er virkelig hurtig og blev tre’er til DM, og samtidig kan han køre enkeltstart, så han blander sig nok i favoritkampen.

Men det unge talent er ikke den eneste dansker med en chance. Flere ryttere kan gå hele vejen og gøre de rød-hvide farver stolte, mener cykeleksperten.

- Også Lasse Norman Hansen, der vandt en etape i fjor, er en god cykelrytter, hvis han har dagen. Alexander Kamp plejer også at være lige ved at vinde Vejle-etapen, og det er nok også den, som ligger bedst til ham. Mads Würtz, Rasmus Quaade og Julius Johansen kan også drømme om at vinde PostNord Danmark Rundt.

Afgørende steder på ruten

Det kan være, rytterne gør klogt i at tjekke vejrudsigten, for ikke kun de danske bakker kan blive udslagsgivende for løbet, mener Brian Holm.

- Vinden har tidligere sat favoritryttere til vægs, specielt udlændinge, der ikke er vant til den danske vind, kan blive overraskede. De fleste danskere kan derimod godt køre sidevind.

Selvom det danske vejr kan komme til at drille rytterne, må man heller ikke undervurdere den efter danske forhold mytiske 19 procent-stigning, der venter på Vejle-etappen.

- Kiddesvej i Vejle og enkeltstarten bliver afgørende steder på ruten. At enkeltstarten ligger tidligt i år, kan animere nogle til at angribe i de sidste dage i stedet for bare at køre og vente.

Følg med i alle fem etaper på DR1 fra 21.-25- august.