Profiler melder fra til DM i landevejscykling

Magnus Cort, Michael Valgren og Søren Kragh stiller ikke op, når der 1.juli køres om dannebrogstrøjen i Guldborgsund.

Magnus Cort i rødt og hvidt ved Post Danmark Rundt i 2016. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det er lidt af en drøm at få lov at bære dannebrogstrøjen i Tour De France. Det kræver dog, at man først bliver udtaget til cykelløbet i Frankrig og derudover vinder DM på hjemmebane. En forudsætning der er svær at kombinere, det har Astanas Magnus Cort måtte konstatere.

- Det er ikke noget, jeg hellere vil, end at vinde DM, men jeg må bare konstatere, at det ikke kommer til at ske i år, fortæller Magnus Cort til DR Sporten i Schweiz.

En anden dansker hos Astana, Michael Valgren, har også valgt DM fra. Holdets kaptajn, Jakob Fuglsang har også meldt fra til mesterskabsløbet i Guldborgsund.

Astana afholder tæt op til DM træningslejr for holdet, hvilket gør det til en udfordring for rytterne at komme hjem til DM.

Løbet betragtes som et individuelt løb, hvilket betyder at Astana ikke står for planlægning og hjælp under løbet.

- Det er bare et logistisk problem, cykler skal fragtes frem og tilbage. Jeg skal selv ud og finde hotelværelse, en følgebil der kan hjælpe mig i løbet skal også organiseres og betales. Mine forældre bor på Bornholm, så dem kan jeg heller ikke trække på i forhold til ophold. Jeg må bare konstatere, at i år hænger det ikke sammen for mig. Det er en skam, men jeg vender helt sikkert tilbage et andet år, forklarer Magnus Cort.

Søren Kragh melder også fra

Formstærke Søren Kragh Andersen, der senest med en etapesejr i Schweiz-rundt bekræftede sit Tour de France-kandidatur har valgt DM fra. Han er eneste dansker på Team Sunweb, hvilket har haft påvirkning for valget om at blive væk fra landevejsløbet i Guldborgsund.

- Det er synd at sige, men det at vinde DM betyder ikke det store for mig. For at være helt ærlig, så vil det være umuligt for mig at vinde på Lolland som ene dansker på et udenlandsk hold. Jeg ville være helt alene, og i et fladt terræn ville det aldrig ske, at jeg vandt, lyder det fra Søren Kragh Andesen til DR Sporten.

Andersens hjemmebane er i det kuperede terræn, hvilket han blandt andet understregede sidste år med en etapesejr i Schweiz rundt.

FacebookTwitter