Rabobank klar til retssag

Sagen mellem Michael Rasmussen og Rabobank har ikke rykket sig meget siden ultimo juli. Rabobank fastholder at have beviser mod danskeren.

Rabobank frygter ikke en retssag mod Michael Rasmussen, siger holdets nye manager. (Foto: Ed Oudenaarden © Scanpix)

Mens striden om Michael Rasmussens exit fra årets Tour de France stadig ikke har fundet sin afslutning, fastholder Team Rabobanks nye manager, Henri van der Aat, at beviserne mod danskerens fusk med de såkaldte whereabouts er klare.

Og derfor frygter van der Aat heller ikke, at sagen om Rasmussen kan risikere at få et retligt efterspil.

- Vi ved helt sikkert, at han på et tidspunkt i juni ikke var i Mexico, som han ellers havde fortalt os, at han var. Det står helt klart, siger holdmanageren.

Van der Aat mener heller ikke, det giver mening, at Rasmussen skulle have befundet sig i Mexico med under ti dage til Tour-start.

- Det virker mærkeligt, hvis han skulle have været i Mexico helt frem til den 28. juni. For med en betydelig tidsforskel til Europa er det ikke særlig logisk at opholde sig i Mexico tæt op til løbet, men det er bare min personlige mening, siger van der Aat.

Den 50-årige hollænder har dog ikke den store lyst til at fortælle om, hvilke beviser holdet konkret har mod Rasmussen. Heller ikke Den Internationale Cykelunion (UCI) har fået udleveret Rabobanks materiale.

Hollænderne har dog givet UCI en skriftlig begrundelse for den kontroversielle beslutning om at smide Rasmussen ud af Touren.

- Vi har helt bogstaveligt skrevet et brev til UCI, hvor vi har forklaret dem om grunden til, at vi tog Rasmussen ud af løbet. Og den er, at han ikke oplyste korrekt om sine opholdssteder i juni. Så nu er det en sag mellem UCI og Rasmussen, siger van der Aat.

Hollænderen bekræfter samtidig, at Rasmussens advokat, Karoly Nemeth, har været i løbende kontakt med Rabobanks jurist over de seneste uger. Van der Aat tør dog ikke gætte på, om striden mellem Rasmussen og Rabobank munder ud i en retssag.

Michael Rasmussen vil endnu ikke udtale sig offentligt om sagen.

- Michael Rasmussen kan ikke udtale sig i denne sag, så længe Rabobanks undersøgelse eller forhandlingerne med cykelholdet fortsat kører – også selvom andre parter eventuelt vælger at udtale sig, siger Michael Rasmussens manager Ole M. Frederiksen i en pressemeddelse torsdag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk