Rasmussen havde mistænkelige blodværdier i 2002

I september 2002 valgte CSC at sende Michael Rasmussen hjem fra et løb i Italien på grund af mistænkelige blodværdier. Episoden førte til bruddet med CSC.

Michael Rasmussens hæmatokrit-værdi nærmede sig 50 i 2002, og derfor blev han trukket ud af det italienske løb.

I september 2002 valgte CSC at sende Michael Rasmussen hjem fra etapeløbet Giro della Provencia di Lucca på grund af mistænkelige blodværdier.

Michael Rasmussen fortalte dengang til Ritzau, at han var blevet ramt af et maveonde og feber i løbet af mandagen, hvor han ellers skulle starte i det italienske løb dagen efter.

Men ifølge Johnny Weltz, sportsdirektør på CSC Tiscali under løbet i 2002, sendte han Michael Rasmussen hjem, da den belgiske holdlæge Piet De Moor målte opsigtsvækkende blodværdier på danskeren. Det bekræfter CSC-lægen overfor DR Sporten.

- Vi havde ingen officiel prøve, men der var mistanke om nogle ting, der ikke var i orden. Jeg vil ikke hænges op på noget tal, det er ikke relevant. Jeg ved bare, at den(hæmatokrit, red) ikke var over 50, men den nærmer sig de 50, som for mig også var mistænkeligt. Derfor blev Michael sendt hjem, siger Johnny Weltz til DR Sporten.

Weltz oplyser endvidere, at han straks oplyste Bjarne Riis om de kritiske blodværdier.

Anspændt forhold

Også pressechef for Team CSC, Brian Nygaard, bekræfter sagen.

- Der var nogle udsving i hans blodværdier. I forvejen var forholdet meget anspændt, og der var ikke brug for, at der skulle være yderligere uoverensstemmelser og misforståelser mellem holdet og Michael Rasmussen. Der var tale om værdier, der kunne skyldes et sygdomsproblem, helbredsproblem eller noget andet. Jeg vil ikke være med til at kaste mudder på Michael Rasmussen, men bekræfter oplysningerne. I dag mener jeg, at der ikke kunne rejses en klokkeklar dopingsag mod ham dengang, siger Team CSCs pressechef, Brian Nygaard til DR Sporten.

Michael Rasmussen fik sit gennembrud på landevej i efteråret 2002 for CSC Tiscali. Han vandt blandt andet kongeetapen i etapeløbet Burgos Rundt. Derfor var der lagt op til en kontraktforlængelse, og Michael Rasmussen var blevet enige med holdejer Bjarne Riis om en ny et-årig kontrakt, men papiret blev aldrig skrevet under. Hændelserne i efteråret 2002 betød, at Riis alligevel valgte ikke at forlænge med Michael Rasmussen.

- På baggrund af de ting, der forelå, besluttede vi - og det var Michael helt enig i - ikke at forlænge samarbejdet. Det tillidsforhold, der skulle være mellem Michael og os, var der ikke længere. Og derfor var der ikke grundlag for at lave en ny kontrakt med Michael, siger Brian Nygaard.

DR Sporten talte i dag med Michael Rasmussen, men den tidligere Rabobank-stjerne ønsker ikke at udtale sig. Da CSC Tiscali vragede danskeren, valgte han umiddelbart bagefter at skrive kontrakt med det hollandske mandskab Rabobank.

Se mere i aften om historien i programmet Post Danmark Rundt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk