Rasmussen kan dømmes for brug af dynepo

Ifølge Antidoping Danmark er dynepo på dopinglisten, og en sag mod Michael Rasmussen kan derfor ikke udelukkes.

Michael Rasmussen (Foto: Franck Fife © Scanpix)

Ifølge Finn Mikkelsen, sekretariatschef i Antidoping Danmark, kan en sag mod Michael Rasmussen for brug af dynepo ikke udelukkes.

Det har ellers tidligere været fremme, at dynepo var så nyt, at det ikke stod på dopinglisten. Men det afviser Antidoping Danmark, som har været i kontakt med flere laboratorier.

- Dynepo er et stof, der fuldstændig ligner epo i sin virkemåde. Det øger ilttransporten og man giver det normalt til folk, der har kronisk nyresvigt. Stoffet har været på markedet i fire år og vi mener det er på dopinglisten. Problemet med dynepo har været, at man ikke har haft en analysemetode til det. Det er først komme i de senere år, siger Finn Mikkelsen til DR Sporten.

UCI skal starte sagenMed afsløringerne af at det franske laboratorium i Châtenay-Malabry har fundet spor af dynepo i Michael Rasmussen prøver fra Tour de France, er det nu ifølge Finn Mikkelsen op til franskmændene og UCI at starte en sag mod den danske cykelrytter.

- Hvis man har påvist dynepo, og man mener, at det er fundet i kroppen, så kan man køre det som en sag. Den vil så i givet fald køre fra franskmændene i societet omkring Tour de France og så til UCI. Det er så UCI, der skal beslutte om de vil rejse en sag. Hvis de beslutter det, bliver den overgivet til Danmarks Idræts Forbunds dopingudvalg, der vil indbringe den for dopingnævnet.

Facebook
Twitter