Riis fyret: Se eller gense 'Riis - Forfra'

Tinkoff-Saxo har netop meddelt, at Bjarne Riis ikke længere er en del af cykelholdet. Se DR's dokumentar om Riis.

Bjarne Riis er ikke længere en del af Tinkoff-Saxo. Efter at være kommet på kant med holdejer Oleg Tinkov meddeler cykelholdet nu i en pressemeddelse, at parternes samarbejde ophøver med øjeblikkelig varsel.

Derfor giver vi dig nu muligheden for at se eller gense dokumentarfilmen 'Riis - Forfra'.  

Niels Christian Jung, journalist på DR Sporten, fulgte Bjarne Riis tæt i halvandet år, og det kom der et unikt portræt ud af.

I portrættet af den tidligere Tour de France-vinder følger vi hans mange kampe i livet. Om den svære opvækst i Herning, krævende sponsorer, manglende sportslige triumfer og nye dopinganklager.

Kone og sønner fortæller

Bjarne Riis' hustru, den tidligere olympiske guldvinder i håndbold fra Atlanta 1996, Anne Dorte Tanderup, og sønnerne Thomas og Jesper Riis træder ligeledes frem og fortæller om mand og far.

- Jeg har i mange år haft lyst til at lave filmen om mennesket Bjarne, som kun få kender. Jeg har ønsket at åbne op for den gådefulde skal, som han er kendt for.

- Der er ikke mange mennesker, som lever med så stort et pres, som han gør. Han har skullet håndtere alt fra et lukningstruet hold til alvorlige dopingbeskyldninger fra sine tidligere stjerner med Tyler Hamilton i spidsen.

- Det interessante har været at høre Bjarnes egne tanker omkring det, siger DR's mangeårige cykelreporter Niels Christian Jung.

Sagde 'ja' i 2012

Niels Christian Jung blev med filmen Tavshedens pris fra 1999 stemplet som en af mændene, der fangede Bjarne Riis i dopingafsløringer. Der skulle derfor gå en del år, før de var i stand til at komme tæt på hinanden igen.

I 2012 sagde Riis ja til, at Niels Christian Jung måtte lave en dokumentar. Og Jung fik lov til at komme helt tæt på en af Danmarks største sportspersonligheder både som menneske, familiefar, teamchef og holdejer.

Resultatet er blevet en times stærk personlig dokumentar, hvor Niels Christian Jung får lov at rejse med ind i både nutiden og fortiden.