Riis vil forlænge med Vandborg

Bjarne Riis har givet den danske tempospecialist Brian Vandborg et oplæg til en kontraktforlængelse, og den 22-årige cykelrytter er da også interesseret i at fortsætte hos Team CSC.

Bjarne Riis har givet den danske tempospecialist Brian Vandborg et oplæg til en kontraktforlængelse, og den 22-årige cykelrytter er da også interesseret i at fortsætte hos Team CSC.

- For en dansker vil det altid være specielt at køre på Team CSC. Og det er også et fint tilbud i den forstand, at jeg meget gerne vil blive hos holdet, fortæller Brian Vandborg til Ritzau.

Hans kontrakt med Team CSC udløber ved årsskiftet.

I år kan Brian Vandborg se tilbage på en sæson, der har været plaget af en kyssesyge, som stadig sidder i kroppen før torsdagens VM-enkeltstart i Madrid.

Han har været ramt af sygdommen siden sommer, men det var først for nylig, at han fik sin diagnose.

- Det har faktisk ikke rullet for mig siden Giro d'Italia. Jeg har hele tiden troet, at det ville vende, men det kom bare ikke. Ved Tour of Benelux i sidste måned sagde Michael Blaudzun så til mig, at nu måtte jeg sgu få taget den blodprøve. Det havde jeg afvist tidligere, for jeg ville ikke opføre mig som en hypokonder. Blodprøven viste så, at jeg har kyssesyge. Vi har også undersøgt blodprøver helt tilbage fra DM i juni, og dér havde jeg også sygdommen. Det er selvfølgelig rart nok at få en forklaring på, hvorfor det ikke har kørt for mig. Men det er da også ærgerligt, at så stor en del af sæsonen har været ødelagt, fortæller Vandborg.

I tvivl om VM

Han regner med at stoppe sæsonen, når han har kørt VM-løbet på torsdag. Sygdommen sidder stadig i kroppen på ham, så derfor givet det ikke meget mening af fortsætte på halv kraft.

- Jeg var i tvivl om VM, for jeg havde ikke lyst til at komme her, når jeg næppe kan få et godt resultat. Men landstræneren sagde, at jeg skulle komme alligevel. Det er svært at sige nej til VM, og jeg kan i det mindste køre uden pres, fortæller Vandborg.

Sidste år blev det til en 12. plads ved VM i enkeltstart for det lovende talent. Lige nu arbejder han på at blive bedre til at køre i feltet.

- Jeg skal stadig have smidt nogle hæmninger i forhold til at sidde i feltet. Det sker, at jeg nogle gange pludselig tænker for meget over det, og så bliver jeg alt for stiv, og pludselig sidder jeg bagest i feltet. Det er mit problem. Jeg har jo motoren, så det irriterer mig, at jeg ikke kan bevare koncentrationen, når jeg sidder i feltet, siger Brian Vandborg.

Facebook
Twitter