Rolf Sørensen indrømmer dopingmisbrug

Cykelrytteren Rolf Sørensen indrømmer i en pressemeddelelse, at han har brugt epo og kortison i sin aktive karriere i 1990'erne.

Cykelrytteren Rolf Sørensen indrømmer nu, at han har benyttet sig af doping i sin tid som aktiv.

Efter at flere tidligere danske cykelprofiler for længst har tilstået, at de benyttede sig af ulovlige præstationsfremmende midler, står TV2-kommentatoren nu også frem.

- Det må vist være på tide, at også jeg - længe ventet - indrømmer, at have været en del af den Epo-epoke der var en del af cykelsporten i 90'erne.

- Mit navn er Rolf Sørensen og ja, - jeg har også brugt epo periodevis i 90'erne. Jeg har ligeledes i enkelte tilfælde benyttet stoffet kortison.

- Der er ingen andre undskyldninger, end at jeg gjorde hvad jeg følte mig tvunget til, for at være lige blandt ligesindede, skriver Sørensen blandt andet i en pressemeddelelse.

Her fortæller han også, at tilståelsen falder, fordi han vil videre med sit liv og fortsætte sit engagement i cykelsporten.

Han forklarer, at han følte, at han var nødt til at benytte sig af doping for at konkurrere med de andre ryttere på lige fod.

Rolf Sørensen erkender også, at indrømmelsen er kommet alt for sent, og at han langt tidligere burde have gjort rent bord.

- At dette ikke er sket, er alene mit ansvar og jeg undskylder oprigtigt og med stor ydmyghed for min sendrægtighed.

Rolf Sørensen er den mest vindende danske cykelrytter nogensinde på landevejen.

Han har vundet klassikere som Flandern Rundt (1997) og Liege-Bastogne-Liege (1993), ligesom det også er blevet til etapesejre i Tour de France og Giro d'Italia.

Han vandt desuden sølv ved OL i Atlanta i 1996.

/ritzau/

Facebook
Twitter