Rytter angrer: Jeg skulle have dopet mig

Luxembourgeren Benoit Joachim går imod strømmen og angrer, at han aldrig fik dopet sig i sin tid som professionel, når nu næsten alle hans konkurrenter gjorde det.

Efter års slid på landevejene i al slags vejr, forstår man næsten godt, at Benoit Joachim gerne ville have haft mere at fremvise i form af sejre fra sin karriere. (© Scanpix)

I en tid, hvor cykelsporten er hårdt belastet af det ene vidneudsagn efter det andet fra cykelryttere, der løfter sløret for det dopingmisbrug, der tilsyneladende var allestedsnærværende for bare få år siden, vælger den luxembourgske rytter Benoit Joachim en lidt alternativ form for anger.

Den tidligere US Postal-rytter sidder i dag tilbage og er lidt bitter over, at han aldrig sprang med på vognen og dopede sig.

- Jeg bebrejder mig selv lidt, at jeg ikke brugte doping. Jeg fik chancen for at samarbejde med Michele Ferrari (Lance Armstrongs træner, red.), men jeg var bange for at blive afsløret, siger Joachim ifølge feltet.dk til den luxembourgske avis Le Qoutidien.

Joachim kunne muligvis godt have haft brug for lidt ekstra pedalkraft i sin tid som professionel cykelrytter, hvor han kun fik otte sejre i alt.

At han ikke kørte blandt ligemænd var han udemærket klar over, men hensynet til eget helbred og andre banaliteter vejede åbenbart tungere end trangen til at smage sejrens sødme, imens han stadig var aktiv.

- Jeg var bekymret for mit helbred, og jeg synes også, at doping var for dyrt. Men når jeg ser, hvad andre opnåede ved hjælp af Ferrari; de vandt faktisk store løb.

- Jeg kunne have givet min karriere nyt liv og tjent flere penge. Jeg er ked af, at jeg ikke turde gøre det, siger en ærgerlig Benoit Joachim ifølge feltet.dk.

Benoit Joachim kørte sammen med Lance Armstrong i otte sæsoner på US Postal og senere Discovery Channel.  

Facebook
Twitter