Sammenslutning af cykelhold til Sky: Suspender Froome

MPCC, en sammenslutning af hold for en ren og troværdig cykelsport, mener, at Sky bør suspendere Chris Froome.

Chris Froome er indtil videre ikke suspenderet trods en verserende sag om mulig brug af doping. (Foto: Enrique Calvo © REUTERS)

Cykelholdet Sky bør suspendere Chris Froome med øjeblikkelig virkning.

Det mener Mouvement Pour un Cyclisme Crédible, MPCC, der er en frivillig sammenslutning af cykelhold, der kæmper for en troværdig cykelsport.

32-årige Froome er havnet midt i en kedelig dopingsag, efter at han afgav en mistænkelig urinprøve under årets Vuelta a España.

Den Internationale Cykelunion, UCI, valgte i henhold til reglerne ikke at suspendere Froome, da unionen afventer britens forklaring.

MPCC, der har vedtaget et skrappere etisk regelsæt end UCI, opfordrer Sky til at suspendere Froome, indtil sagen er opklaret.

- Det vil give plads til, at rytteren og holdet kan fokusere på deres forsvar samt at undgå spændinger med mange andre holdledere og ryttere, lyder det fra MPCC.

Sky opfordres til indmelding i MPCC

Froomes mistænkelige dopingprøve blev afgivet 7. september. Prøven viste spor af stoffet salbutamol, som blandt andet findes i astmamedicin.

Stoffet er ikke ulovligt i sig selv, hvis det indtages med en inhalator for at behandle astma.

Dog må en rytter ikke have mere end en koncentration på maksimalt 1000 nanogram af salbutamol i kroppen, og Froomes urintest viste det dobbelte.

Froome og Sky har forklaret, at det er via astmamedicin, at stoffet er havnet i kroppen.

Sky er ikke medlem af MPCC, som benytter lejligheden til at bede det britiske cykelhold om at melde sig ind i sammenslutningen.

Froome, der har vundet Tour de France fire gange, vandt Vueltaen i år.

/ritzau/