Schweizerkniven Asgreen overrasker med etapesejr: ’Selvfølgelig er han inde i billedet til Touren’

Med sin etapesejr i Tour of California er Kasper Asgreen stadig et varmt emne til Quicksteps hold til Tour de France.

Etapesejren i Tour of California er den 24-årige danske Kasper Asgreens første professionelle sejr. (Foto: Tracy Barbutes © Scanpix)

Cykelrytter Kasper Asgreen leverede natten til tirsdag noget af en præstation, da han vandt 2. etape af løbet Tour of California.

- Det er min første professionelle sejr, og jeg kan slet ikke beskrive, hvor stort det er for mig, siger Kasper Asgreen på et pressemøde ifølge holdets hjemmeside.

Og den 24-årige Quickstep-rytters bedrift er bestemt ikke gået uset hen hos Brian Holm, der er sportsdirektør hos Asgreens belgiske arbejdsgiver og snart skal være med til at sætte holdet til Tour de France.

- Selvfølgelig er han inde i billedet til Tour-holdet. Det har han været hele tiden. Han er holdets bedste til holdløb, så det vil være fjollet ikke at have ham ind over.

- Sejren i Californien gør hans chancer for en plads på Tour-holdet bedre. Han var ikke favorit til at tage sejren derovre, og jeg regnede ikke med, at han ville vinde, så jeg var meget overrasket, fortæller han.

Han er en komplet rytter

Men Asgreen skal på ingen måder vide sig sikker. Staben omkring Quickstep har en bruttotrup på 14-15 ryttere, som de skal udtage det otte mands store Tour-hold ud fra. Kasper Asgreen er en del af bruttotruppen ligesom Michael Mørkøv.

- Det er 51 procents chance for, at Asgreen kommer med til Touren. Lige nu er der kun to, der er helt sikre, og resten skal vi have kigget på, siger sportsdirektør Brian Holm.

Brian Holm kan på ingen måder afskrive Kasper Asgreen til Quicksteps Tour-hold i år. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Kasper Asgreen har dog mange af de kompetencer og kvaliteter, der bliver vægtet højt hos det belgiske hold, og det beviste han nok en gang ved at vinde 2. etape af Tour of California.

- Han er en rigtig schweizerkniv. En type, der kan lidt af det hele, og det gør ham til en komplet rytter, der samtidig er meget stabil, siger Brian Holm.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk