Smilende colombianer slår til på bjergetape i Giroen

Mitchelton-Scotts Esteban Chaves angreb med 2,5 kilometer til mål og vandt 19. etape i Giro d'Italia.

Esteban Chaves er kendt for sit store smil. (Foto: LUK BENIES © Scanpix)

Esteban Chaves var stærkest på 19. etape af Giro d'Italia, da han satte de øvrige udbrydere og kørte alene over målstregen på finalestigningen San Martino di Castrozza.

Det var tredje gang i karrieren, at den colombianske bjergrytter med det karakteristiske smil fra Mitchelton-Scott-holdet vandt en etape i den italienske grand tour.

Chaves vandt foran italieneren Andrea Vendrame (Androni) og Amaro Antunes (CCC), der trillede i mål kort efter.

19. etape fik ikke den store betydning for klassementet. Movistars Richard Carapaz fører fortsat foran Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), mens Jumbo-Vismas Primoz Roglic er på tredjepladsen med to etaper tilbage.

Udbrud kom hurtigt afsted

Det stod da også klart tidligt, at vinderen skulle findes i det 12 mand store udbrud.

De 12 ryttere fik hurtigt hul til feltet på den 151 kilometer lange etape fra Treviso til San Martino di Castrozza i det nordøstlige Italien.

De fulgtes ad indtil 35 kilometer før mål, hvor Astanas Manuele Boaro stak af. Han fik et forspring til de øvrige udbrydere før fredagens sidste stigning.

Han blev dog opslugt igen, og i stedet forsøgte Marco Canola (Nippo-Vini Fantini) sig. Canola trådte fra i et tungt gear på finalebjerget - en 13 kilometer lang stigning med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,7.

Med otte kilometer igen måtte italieneren dog sande, at hans klatreevner ikke rakte til at bevare forspringet.

Med 2,5 kilometer tilbage angreb Chaves, og smilet var gemt væk for en stund, mens han bed tænderne sammen. Konkurrenterne gled længere væk, og til sidst kunne Chaves igen smile.

Astana-rytter vandt sekunder i klassementet

Mens de kørte om etapesejren fremme i udbruddet, handlede det om at vinde tid i klassementet nede i feltet.

Movistar-holdet trak favoritgruppen ind på den afsluttende stigning, men der gik et stykke tid, før ballet blandt klassementsrytterne blev åbnet.

Miguel Ángel López (Astana) kørte væk og tjente 44 sekunder på de øvrige favoritter, men de fleste kræfter blev sparret til de strabadser, der venter rytterne lørdag.

Her skal feltet ud på en hård bjergetape på 194 kilometer med fem kategoriserede stigninger. Den italienske rundtur afsluttes søndag med en enkeltstart på 17 kilometer i Verona.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter