Spansk udbryder slider sig til overraskende etapesejr i Vueltaen

Spanieren Mikel Iturria tog karrierens største sejr på 11. etape.

Spanske Mikel Iturria vandt 11. etape i Vueltaen. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Den spanske cykelrytter Mikel Iturria (Euskadi-Murias) sled sig i dag til en stor triumf på 11. etape af Vuelta a España.

Iturria gik til angreb med 20 kilometer til målstregen i Urdax, og det lykkedes den 27-årige spanier at holde hjem og tage karrierens med afstand største triumf.

Spanieren fra det lille Euskadi-Murias-mandskab har aldrig tidligere været i nærheden af et så stort resultat.

Udbrud blev aldrig hentet

Dagen bar præget af et stort udbrud, der fik slået et hul kort efter starten på den 180 kilometer lange etape.

Forspringet til hovedfeltet nåede en overgang op på mere end 17 minutter.

Med godt 20 kilometer tilbage af den kuperede etape stak Mikel Iturria og fik slået et hul til resten af udbrydergruppen, hvor ingen umiddelbart havde lyst til at bruge kræfter på at optage forfølgelsen.

Med armene over hovedet kunne Mikel Iturria krydse stregen til karrierens største sejr. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Det betød, at han i første omgang fik slået et hul på 45 sekunder.

Bagved begyndte ryttere på skift at rykke, og lidt senere blev en femmandsgruppe samlet og indledte en hård jagt på Iturria.

Spansk ærgerrighed holdte til mål

Med syv kilometer tilbage havde spanieren et hul på 14 sekunder til den hårdt jagtende kvintet.

For hvert tråd kom sejren nærmere, og med to kilometer til målstregen var forspringet fortsat intakt.

Men så begyndte forfølgerne at nærme sig. På den sidste kilometer var der næsten kontakt, men Iturria kæmpede videre og lod ikke forfølgerne komme op og nå hans baghjul.

Det lykkedes igen at øge afstanden, og så kunne Iturria til sidst lade jublen bryde løs. På målstregen var han seks sekunder foran Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros RGA).

I klassementet har den førende rytter, Primoz Roglic, et forspring på et minut og 52 sekunder til Alejandro Valverde (Movistar).

Primoz Roglic forrest var iført den røde førertrøje før 11. etapes start, og den sidder stadig på ham efter dagen etape i det spanske. (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

/ritzau/

Facebook
Twitter