Stjernen Primoz Roglic forlader Vingegaards hold

Primoz Roglic forlader Jumbo Visma efter sæsonen.

Primoz Roglic, der i foråret vandt Giro d' Italia, har ellers kontrakt til udgangen af 2025. (Foto: © ALBERTO PIZZOLI, Ritzau Scanpix)

Jonas Vingegaards holdkammerat på Jumbo-Visma slovenske Primoz Roglic forlader holdet ved sæsonens udløb.

Det fortæller han i et interview med Cycling Pro Net, inden lørdagens etape i løbet Giro dell'Emilia, som han deltager i.

- Jeg kan helt definitivt sige, at jeg forlader holdet. Men vi vil fortælle alle detaljerne, efter jeg har færdiggjort de løb, jeg er med i. Så først og fremmest er jeg her for at cykle, så fokus er her, og så ser vi på de næste træk efter det, siger sloveneren.

Primoz Roglic havde ellers kontrakt med Jumbo-Visma til udgangen af 2025, men alligevel har det hollandske cykelhold ladet ham trække i et andet holds trikot fra den kommende sæson.

- Efter mindeværdig kørsel sammen har Jumbo-Visma givet Primoz Roglic muligheden for at forfølge hans ambitioner andre steder i fremtiden. Men først fokuserer vi på de kommende italienske løb, skriver holdet på X.

Hvor sloveneren skal køre i den kommende sæson, er stadig uvist.

I september endte Primoz Roglic på podiets tredje trin i det spanske etapeløb Vuelta a Espana. Lige foran ham var holdkammeraterne Jonas Vingegaard og Sepp Kuss. (Foto: © Manu Fernandez, Associated Press)

Den 33-årige cykelstjerne har haft enorm succes hos Jumbo-Visma.

Her har han blandt andet vundet det store italienske etapeløb Giro d' Italia én gang, mens han også har stået øverst på podiet i Vuelta a Espana tre gange.

Sloveneren har også ad flere omgange stillet til start som kaptajn i Tour de France, og her er det også blevet til tre etapesejre. Han har dog aldrig vundet det prestigefulde franske cykelløb.

I årets udgave af det franske løb, hvor hans danske holdkammerat Jonas Vingegaard vandt for andet år i træk, stillede sloveneren slet ikke til start.

I stedet var han i foråret med i Giro d' Italia, som han endte med at vinde, og i september deltog han også i Vuelta a Espana, hvor han endte på podiets tredje trin lige efter holdkammeraterne Sepp Kuss og Jonas Vingegaard.

Primoz Roglic har kørt for Jumbo Visma siden 2016. (Foto: © ANDER GILLENEA, Ritzau Scanpix)
Primoz Roglic har kørt for Jumbo Visma siden 2016. (Foto: © ANDER GILLENEA, Ritzau Scanpix)

Forlader holdet efter rygter om fusion

Nyheden om at Primoz Roglic forlader det hollandske storhold, kommer efter en uges rygter om en mulig fusion mellem Jumbo-Visma og det belgiske hold Quick-Step.

Søndag har det belgiske holds chef Patrick Lefevre i sin ugentlige klumme i det belgiske medie Het Nieuwsblad bekræftet, at der har været samtaler om fusionen.

Her skriver han blandt andet, at den belgiske stjernerytter Remco Evenepoels rolle på det potentielt kommende hold er afgørende for sammenslutningen.

Skulle fusionen blive en realitet, ville Primoz Roglic derfor - hvis han var blevet hos Jumbo-Visma - have endnu en stor klassementrytter som holdkammerat.

- Jeg kan garantere, at jeg ikke tager let på mine medarbejdere. Det er naturligvis også meningen, at Remco Evenepoel skal forblive på holdet. Jeg bad folkene hos Jumbo-Visma om at tale med ham, hvilket nu er sket, skriver 68-årige Patrick Lefevere i lørdagens klumme ifølge TV 2 Sport.

Ifølge Patrick Lefevere vil der mandag komme en afklaring på, om fusionen vil blive en realitet.