Stor dansk skuffelse: Mountainbikestjernen Annika Langvad udgår af World Cup-løb

Mountainbikerytteren styrtede og måtte udgå efter få minutter af løbet i Val di Sole.

Annika Langvad havde ellers vundet det indledende short track-løb i Val di Sole. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Store danske forventninger blev efter få minutter vekslet til en stor dansk skuffelse for den førende rytter i mountainbikens World Cup, Annika Langvad.

I italienske Val di Sole måtte danskeren udgå af løbet på den olympiske distance, efter hun var involveret i et styrt.

Løbet var knap sat i gang, og tv-kameraerne havde ikke engang nået at fange feltet endnu, før det gik galt. Derfor er det uklart, hvad der præcist skete, men meldingerne lyder, at en større gruppe ryttere kørte sammen, da vejen snævrede til.

Kort efter, da tv-billederne kom igennem, kunne man se Annika Langvad gå fra banen, mens hun holdte om sit ene håndled. Hun lagde sig efterfølgende på jorden i store smerter til behandling for, hvad der kunne ligne et brækket håndled.

Mister førstepladsen

Der var ellers lagt op til en stor dag for Annika Langvad, der har været ganske suveræn i denne sæson.

Danskeren havde inden weekendens løb i Val di Sole vundet fire ud af fem mulige World Cup-sejre og førte klart i den samlede stilling.

Fredag tog hun da også suverænt sejren i det indledende 'short track'-løb i Val di Sole, der giver point til den samlede rangliste, samtidig med at det er afgørende for startrækkefølgen ved hovedløbet søndag. En disciplin, som hun i øvrigt er ubesejret i i denne sæson.

Hun har desuden vundet en række andre store løb.

Derfor var der store forhåbninger til endnu en dansk World Cup-sejr, men sådan skulle det altså ikke gå.

Den nærmeste konkurrent i den samlede World Cup, schweizeren Jolanda Neff, blev nummer tre i dagens løb, og hun overtager dermed førstepladsen 52 point foran Annika Langvad.

Facebook
Twitter