Stortalent har fået fart på efter opsigelse i Føtex

Cecilie Uttrup Ludwig er i år blevet professionel cykelrytter, og det har skubbet hendes karriere i den rigtige retning.

(Foto: Cervelo Bigla © Cervelo Bigla)

Cykelrytteren Cecilie Uttrup Ludwig har i den grad fået hjulene til at rulle henover foråret.

Formen har været fremragende i denne sæson, og stortalentet har længe kørt i den blå ungdomstrøje på kvindernes World Tour.

Den store succes skyldes blandt andet, at danskeren er begyndt at få penge for at cykle, efter hun er skiftet til Cervelo-Biglia Pro Cycling.

- Jeg kan fokusere 100 procent på at cykle nu. Førhen skulle jeg også arbejde lidt i supermarkedet. Nu får jeg løn for at cykle, så jeg har sagt op i Føtex. Det tror jeg spiller ind, fortæller den 21-årige rytter, inden hun også sætter ord på andre ting, der er blevet ændret i den nye sæson.

- Jeg har trænet rigtig, rigtig meget i Spanien op mod sæsonen. Det tror jeg også er noget, der giver pote. Det er superfedt, at jeg kan se den hårde træning giver afkast, fortæller hun.

Stolt over ungdomstrøjen

Afkast får Cecilie Uttrup Ludwig blandt andet de kommende dage, hvor hun får lov at køre i ungdomstrøjen ved det spanske etapeløb Emakumeen Bira, der slutter på søndag.

- Den er fed at have, og jeg er meget stolt af at have den på, fordi det er nogle både talentfulde og stærke U/23-ryttere, som jeg kæmper imod.

Hun fortæller derudover, at hun håber at kunne have trøjen på, når cykelsæsonen slutter til efteråret.

- Jeg vil utrolig gerne have den, men det er ikke noget, vi decideret kører efter på vores hold lige nu. Det kommer måske, hvis jeg stadig har ungdomstrøjen, når vi kommer længere hen på året, siger hun.

Inden anden etape af Emakumeen Bira, der køres torsdag, ligger Cecilie Uttrup Ludwig nummer fire i det samlede klassement, da hun snuppede tre bonussekunder på første etape.