Styrtet Valverde: Team Sky er usportslig

Alejandro Valverde kalder sine konkurrenter for usportslige, fordi de satte fart på feltet efter hans styrt.

Alejandro Valverde kommer over målstregen alene og et stykke efter sine konkurrenter. (Foto: JOSE MANUEL VIDAL © Scanpix)

Stemningen efter fjerde etape i Vuelta a España var på nulpunktet mellem nogle af de store hold og ryttere. Iført den røde førertrøje styrtede Alejandro Valverde (Movistar) nemlig og tabte 55 sekunder til sine værste konkurrenter.

En af dem er Christopher Froome, der kører for Sky, som netop er omdrejningspunktet for polemikken. Sky indledte en hidsig føring af feltet, og i samme øjeblik styrtede Valverde og flere andre. Bagefter kørte Sky videre uden at vente på Valverde.

- Det her er usportsligt, siger Valverde til spansk radio ifølge velonews.com.

- Sky lagde sig frem for at bryde op i feltet, hvilket er i deres gode ret, og det forstår jeg. Men hvad, du ikke kan gøre, er, at (...) krydse lige ind over midten af vejen.

- Hvad skete der? Det var dem, der var skyld i styrtet. Og senere havde de ikke nosserne til at stoppe op.

Den udlægning var Sky-lejren dog ikke enig i, og sportsdirektør Nicolas Portal sagde efter etapen, at det hele var noget rod efter styrtet.

- Det var ikke klart, hvad der skete. Vi vidste, der var et styrt, men vi vidste ikke, hvem der var med. Tv'et i holdbilen virkede ikke. Jeg bad drengene køre, men ikke at køre for fuld gas, siger Portal til velonews.com.

- Derefter begyndte de andre hold at køre. Løbet var i gang. Det var ikke muligt at stoppe på det tidspunkt.

Portal siger desuden, at han har ondt af Valverde, men at Sky ikke var skyld i styrtet, som også Movistars sportsdirektør Eusebio Unzue påstod efter etapen.

- Vi var ikke skyld i styrtet. Det var ikke sådan, at der var et styrt, og så angreb vi. Vi var i gang med at skabe løbet, og så kom der et styrt efterfølgende. Hvad (Unzue) sagde, er næsten en joke, siger Portal.

Den danske ejer af Saxo Bank-Tinkoff Bank gider ikke tage stilling i sagen om styrtet, som betød, at hans to ryttere Nicki Sørensen og Benjamin Noval måtte en tur i asfalten.

- Jeg hæfter mig ved, at Sky sådan set havde indledt et angreb, da uheldet skete, men om det britiske mandskabs ryttere så skulle være fortsat med forceringen efter Valverdes uheld, kan selvfølgelig altid være genstand for diskussion, siger Bjarne Riis ifølge Politiken.

- Den polemik er ikke min sag.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk