Team Cult Energy har nu fået en endelig lukkedag

Det danske Team Cult Energy lukker 13. september, hvis man ikke finder en sponsor inden da.

Det danske Cult Energy-hold lukker til september. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

- Det er akut.

Sådan betegnede Team Cult Energys pressechef, Allan Jørgensen, cykelholdets økonomiske situation i juni, hvor man havde desperat brug for penge for at kunne gennemføre sæsonen.

Nu er kisten så tom at det danske cykelhold stopper allerede 13. september. Det blev konklusionen på et møde, hvor skæringsdatoen blev sat.

- Efter 13. september har vi besluttet at stoppe vores løbsprogram, fordi det er begrænset hvor mange midler vi har nu, så vi kan ikke køre den sidste måned af sæsonen ud, siger Michael Skelde til DR Sporten.

Ryttere må skifte

- Jeg er stadig optimistisk, men jeg forstår godt, hvis vores ryttere er fortvivlede om holdets fremtid. De er nu orienterede om situationen og vi vil ikke stå i vejen hvis en rytter skifter hold, siger han.

En af de bekymrede ryttere på holdjagt er Rasmus Guldhammer.

- Det er rigtig trist og virkelig synd for dansk cykelsport. Nu skal jeg ud og finde et nyt hold, så jeg skal arbejde på at finde noget, siger Rasmus Guldhammer til DR Sporten.

Med den umiddelbare lukkedato i september betyder det, at Post Danmark Rundt og Tour of Brittain er de sidste løb, som holdet kører.

- Vi håber at vinde Post Danmark rundt og bruge det som sidste mulighed for at finde en ny sponsor, siger Michael Skelde.

Flere problemer

I juni forsøgte man ellers at forlænge eksistensgrundlaget for holdet ved at lokke penge ud af sponsornetværket omkring holdet, og desuden forsøgte man at skaffe en ny medsponsor.

Ud over pengemangel er cykelholdet også ramt af, at tidligere direktør Christa Skelde fik stress og forlod stillingen med øjeblikkelig virkning i juni.

Team Cult Energy har siden årsskiftet været et pro continental-hold. Det er niveauet lige under de bedste cykelhold, og derfor har Cult-ryttere blandt andet været med i flere af forårsklassikerne.

Ifølge DR Sportens oplysninger vil sponsoren Cult vil gerne fortsætte deres engagement i cykelsporten, men man har ikke penge nok til at være enesponsor for et hold i pro continental-klassen.