Testsche viser verdensklasse: Tager guld i World Cuppen

Simone Tetsche Christensen viste i dag, at hun hører til blandt verdens bedste BMX-ryttere.

Simone Tetsche Christensen vandt sin første World Cup-afdeling i karrieren i dag (arkivfoto). (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)

Når vi snakker OL-medaljer i 2020, så er man nødt til at nævne navnet på Danmarks bedste BMX-rytter. Simone Tetsche Christensen viste i dag, at hun er en af verdens absolut bedste på den lille cykel.

Ved World Cup-åbningen i Manchester kørte hun nemlig en guldmedalje hjem.

Det er karrierens første World Cup-sejr, og det viser, at fuldtidssatsningen på BMX har båret frugt.

Sidste år besluttede hun at sætte studiet på pause og satse alt på BMX. Derfor flyttede hun til Schweiz for at træne i professionelle omgivelser. Det er den tidligere BMX-verdensmester Liam Phillips, der kontaktede danskeren og ville have hende til Aigle alpelandet.

Til cykelunionens hjemmeside siger landstræner Klaus Bøgh Andresen, at smarte beslutninger fra Simone Tetsche Christensen blev afgørende i dagens World Cup-sejr.

- Hun holder hovedet koldt i de vigtige situationer og er ikke bange for at tage nogle nærdueller på de rigtige tidspunkter. I finalen vidste hun, at mulighederne var gode for at vinde, så det var fantastisk at se, at hun gjorde det så sikkert og var forrest fra start til slut, forklarer han.

Allerede i sidste weekend viste Simone Tetsche Chrstensen god form, da hun kørte sig i to finaler i European Cup-afdelingen.

Der er en ny runde i World Cuppen i Manchester i morgen søndag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk