Tetsche drøner mod verdensmesterskabet med EM-bronze i baglommen 'Står bedre end jeg har gjort i lang tid'

Simone Tetsche Christensen sled sig på sin BMX-cykel til en bronzemedalje ved EM.

Simone Tetsche Christensen har haft et stærkt forår og er fortrøstningsfuld forud for VM senere på måneden. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)

Danmarks absolut stærkeste BMX-kort, Simone Tetsche Christensen, vandt lørdag aften bronze ved EM i Letland. Efter en tæt finale måtte danskeren se sig slået af britten Judy Baauw og den forsvarende verdensmester Laura Smulders fra Holland, der satte sig på sølv- og guldmedaljen.

- Jeg er rigtig glad. Det var fandeme tæt og en fed finale. Jeg fik bevist, at jeg er kommet et skridt tættere på. Det var så tæt, at det kunne været blevet hvilket som helst metal, fortæller BMX-køreren efter finalen.

Danskeren havde lidt udfordringer under de første indledende heats tidligere på lørdagen, men kørte sig sikkert videre og leverede en decideret kraftpræstation i sin semifinale.

Og med et VM, der lurer ude i horisonten senere på måneden, synes formkurven at nærme sig toppen på det helt rigtige tidspunkt.

- Jeg står meget bedre, end jeg har gjort i lang tid. Mange af de ting jeg arbejder med, begynder at slå klik i løbene også. Det giver ro frem mod VM. Ting, der tidligere var svagheder, var mine styrker i dag (lørdag, red.), siger hun.

Højere niveau end nogensinde før

Danskeren har ved tidligere lejligheder vist, at hun i den grad har niveauet til at lave ravage i verdenstoppen, og det er faktisk også én af de største udfordring forud for VM, lyder det.

Tetsche ved, at hun er hurtig. Og det skal hun lige "affinde sig med".

- Noget af det sværeste er, at jeg selv ved, jeg har et vist niveau og nogen gange vil det endnu mere mod i stedet at acceptere, at jeg faktisk kører rigtig hurtigt, siger EM-bronzevinderen.

- Det er fedt, at jeg har et højere niveau, end jeg har haft nogensinde før. Jeg skal bare lige selv håndtere det.

VM i BMX køres fra 23.-27. juli i Heusden-Zolder i Belgien. Her er Danmark, udover Simone Tetsche Christensen, også repræsenteret med Malene Kejlstrup, Jakob Sardag, Jimmi Therkelsen og Kasper Olsson.

Facebook
Twitter