Tidligere kollega: Rasmussen var ekstremt dygtig til doping

Michael Rasmussen var fremme i allerforreste linje med sit dopingprogram. Og måske dopede han sig langt tidligere end i 1998, som han selv hævder. Det siger tidligere kollega Jesper Agergaard til DR Sporten

Jesper Agergaard og Michael Rasmussen rejste sammen på landsholdsture op gennem 1990’erne.  Op til OL i Sydney i 2000, boede de sammen i en lejlighed  i to uger i Australien inden de rejste ind i OL-byen. På de to uger så Jesper Agergaard en Michael Rasmussen, der var særdeles god til lægelige behandlinger.

-   Hver anden aften klokken 21.30 gav han sig selv drop. Billedet i dagligstuen over sofaen, tog han ned og hængte droppet op i stedet for. Så lå han der i cirka 20 minutter, siger Jesper Agergaard til DR Sporten.

Den tidligere landsholdsrytter har selv kontaktet Antidoping Danmark for at fortælle sin historie. Han har også fortalt ADD, at han selv tog kortison. Et stof, Michael Rasmussen, ifølge Agergaard, kun havde hån til overs for.

-  Han grinede af det. Han syntes i bund og grund, at jeg var amatøragtig. Det sagde han også om DCU og antidopingmyndighederne.

Jesper Agergaard var rystet over en kollega, som var så dygtig og kunne lægge et drop på sig selv på rundt regnet 30 sekunder. Og som i øvrigt havde en imponerende viden om lægemidler.

Pralede af test

Michael Rasmussen har ved flere lejligheder pralet af en test af kraft-udladning lavet på Odense Universitet i 1997. Til Ekstra Bladet sagde han blandt andet for nylig om den test:

I 1997 var jeg konstant en af verdens 10 bedste mountainbike-ryttere, og i 1997 satte jeg på Odense Universitet rekord i kørte watt pr. kilogram (kraftudladning i forhold til kropsvægt, red.) ud af samtlige de danske atleter, der nogensinde var blevet testet.

Jesper Agergaard har en anden forklaring, for ifølge ham, havde Michael Rasmussen en anden forklaring om den pågældende test.

-  Han fortalte mig i Sydney, at han var præpareret, da han lavede den test. Fordi han ville se, om de stoffer han tog nu også virkede, fortæller Jesper Agergaard.

Hvis Michael Rasmussen ved den lejlighed fortalte Agergaard sandheden, har han ikke talt sandt i sin dopingindrømmelse. Da sagde han nemlig, at han dopede sig i perioden fra 1998 til 2010.

DR Sporten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Michael Rasmussen og hans chef Claus Hembo.