Tidligere pensioneret rytter skriver med dansk hold

Trine Schmidt stoppede i 2011 med at cykle for at studere. Efter fem års pause er hun nu på vej tilbage på topplan.

Trine Schmidt har igen fået fart på cykelkarrieren og fortsætter på danske Team Virtu Cykling. (Foto: Das Büro for Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark © Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark)

I 2011 skiftede Trine Schmidt en tilværelse som professionel cykelrytter ud med studiebøger, forelæsninger og eksaminer.

Fem år efter begyndte hun dog for alvor at trække i cykeltøjet igen, og i dag har hun så skrevet under på en professionel kontrakt med det danske hold Team Virtu Cykling.

- I år var et opstartsår for mig efter en længere pause på fem år, og her gav Lotto mig en god mulighed for at komme langsomt i gang og prøve mig selv af. Jeg skifter til Team Virtu Cycling, da jeg håber, at det kan være med til at løfte mig flere niveauer. Jeg har haft et læreår og fundet ud af, hvad jeg mangler, siger Trine Schmidt om sit 2017, hvor hun kørte på det belgiske hold Lotto.

Ser frem til at køre på et dansk hold

I 2011 kørte hun for holdet Garmin, men besluttede altså at pensionere sin cykelkarriere for at studere. Men i 2016 gjorde hun comeback ved DM- i enkeltstart, hvor hun imponerede med en sølvmedalje.

Efter at have kørt flere år som professionel i udlandet, glæder hun sig nu til at køre på danske Team Virtu Cykling, hvor den 29-årige rytter har fået en et-årig kontrakt.

- Jeg kan mærke at niveauet er væsentligt højere, end da jeg kørte sidst, men jeg håber, at på holdet kan jeg også løfte mit niveau. Og så synes jeg også bare, at det er fedt med et dansk hold med et dansk islæt og nogle udenlandske ryttere. Det glæder jeg mig til, siger Trine Schmidt.

Trine Schmidt bliver den femte danske på Team Virtu Cykling.