Til VM med kaptajner i form, en eks-verdensmester og OL-sølv i bagagen: 'Danmark har niveauet til at sigte efter medaljer'

De danske kvinder er underdogs, men har fine muligheder for at overraske ved VM i linjeløb, vurderer ekspert.

Emma Norsgaard på enkeltstarten ved VM i Belgien. (Foto: OLIVIER HOSLET © Ritzau Scanpix)

Vi skal tilbage til 2016 for at finde en vinder af VM i linjeløb for kvinder, som ikke var hollandsk. Det var nemlig for knap fem år siden, at Amalie Dideriksen snød alt og alle og kørte først over stregen i Doha for efterfølgende at kunne kalde sig verdensmester.

Siden da har de altdominerende hollandske stjerner skiftevis taget sig af guldet, ja og faktisk også sølvet de seneste to år, så der skal noget ekstraordinært til, hvis hollænderne skal viftes af pinden i årets udgave, som køres i Belgien.

Amalie Dideriksen er med i den danske trup, men det er ikke hende, der bliver kørt for. I stedet er det kæmpetalentet Emma Norsgaard og den opportunistiske bjergged Cecilie Uttrup Ludwig, som skal bide skeer med de hurtigste.

Amalie Dideriksen fejrer VM-triumfen i 2016. (Foto: IBRAHEM ALOMARI © Scanpix Denmark)

De er nemlig blevet udråbt til kaptajner og står med fine muligheder for at komme på podiet, mener Eurosports ekspertkommentator Trine Schmidt.

- Jeg synes, der er gode chancer for, de kan komme hjem med en medalje. De er bestemt ikke favoritter, men Danmark har et godt hold med nogle erfarne ryttere omkring dem. Så jeg tror, at hvis de kører smart og har gode ben, så har vi niveauet til at sigte efter en medalje.

- Umiddelbart vil jeg sige, Emma Norsgaard står stærkest, fordi hun har kørt så ekstremt godt i de her klassikerløb i år. Men Cecilie Uttrup har jo også haft en god sæson og har før gjort det godt i løb, der ligner dette, og i Flandern Rundt har hun været på podiet flere gange. Så jeg tænker, den ligger godt til dem begge to.

Stærkt hold i god form

Med et hav af topplaceringer i løbet af sæsonen går Emma Norsgaard ind til VM i fremragende form og med kæmpe selvtillid. Cecilie Uttrup Ludwig har ligeledes leveret store resultatet - blandt andet end andenplads i La Course by Le Tour de France.

Og som om det ikke skulle være nok, kan de to kaptajner læne sig op ad to OL-medaljevindere, da Julie Leth og Amalie Dideriksen kunne rejse hjem fra Tokyo med sølv fra parløbet på bane.

Og det kan få stor betydning for de danske chancer.

- At have dem med må være en fed fornemmelse for de to kaptajner. Amalie Dideriksen har som tidligere verdensmester noget fart og pondus, hun kan byde ind med, og så er hun bare en god cykelrytter, siger Trine Schmidt.

- Og Julie Leth kommer også i fantastisk form efter succesen fra OL med Amalie. Så det er en kæmpe gevinst for Emma og Cecilie.

- Samtidig er vi i en situation, hvor holdet ikke behøver at tage ansvar, fordi alle forventer, at Holland kommer til at tage styring. Og kombineret med at Danmark et godt hold, passer det bare virkelig godt.

Ingen gentagelse fra OL

VM er første store landevejsløb siden OL, der skrev sig ind i historien som et af de mærkeligste løb nogensinde.

Da Annemiek van Vleuten kørte over stregen, fejrede hun det, som var hun blevet olympisk mester. Problemet var bare, at alle havde glemt, at upåagtede Anna Kiesenhofer var stukket afsted forinden, og hende havde man glemt at hente.

Så højst overraskende og på mystisk vis blev det den østrigske matematiker, som udnyttede en regnefejl fra de andre og snuppede OL-guldet.

Lignende skal man dog ikke forvente vil ske, når rytterne ruller afsted i dag.

- Man skal aldrig sige aldrig, men jeg tvivler på, vi ser det scenarie igen. Anna Kiesenhofer var for de fleste en ret ukendt rytter, og det er der ingen af danskerne, der er. Men alligevel håber jeg da, at vi ser et scenarie, hvor Cecilie kører alene hjem, for det har hun klassen til. Men så skal tingene også gå op i en højere enhed, siger Trine Schmidt og fortsætter om ruten.

- Bakkerne er ikke helt som i Flandern. De er korte og stejle, og det passer Emma og Cecilie godt. Og så er det en fordel, at Emma og Cecilie har hinanden, fordi de har forskellige styrker, de kan udnytte.

VM i linjeløb kan ses direkte på TV 2 Sport med start kl. 12.30, mens det også bliver livescribblet på dr.dk/sporten.

Facebook
Twitter