19. etape: Påkørt Fuglsang flyver efter prikker på kongeetapen

Det bliver interessant etape i dag i Alperne, hvor Jakob Fuglsang muligvis går på jagt efter bjergpoint.

Her er en lille oversigt over, hvor mange point, der er tilbage at hente i løbet.

Jakob Fuglsang ligner en mand, der har ramt formen på det helt rigtige tidspunkt. I går viste han stor styrke, selvom der var en motorcykel, som kom i vejen, så man kan håbe på, at benene er klar til angreb igen i dag. Hvis han vil vinde bjergtrøjen, så er han i hvert fald presset til det.

Etapen regnes af mange som årets kongeetape, og den går da også direkte op i himlen, lige da rytterne bliver skudt af sted. Der skal de nemlig over Col du Chaussy, der er en kategori-et-stigning, og det giver dermed 10 point til vinderen.

Umiddelbart er det mest sandsynligt, at Romain Bardet og Joaquim Rodriguez spurter om de point, da Fuglsang mangler lidt acceleration, og det er næppe danskerens plan at bruge alt for mange kræfter på den stigning.

Ruteprofil for 19. etape (Foto: ASO © ASO)

Fuglen letter på Croix de Fer

Til gengæld har Fuglsang med stor sandsynlighed et øje på Col de la Croix de Fer, der kommer efterfølgende. Stigningen giver 25 point til vinderen, og danskeren viste i går, at han i hvert fald er mere holdbar end Rodriguez på de lange stigninger.

Spørgsmålet er dog, hvor stor afstand et udbrud får i morgen. Movistar Team har stadig deres første etapesejr til gode, og mon ikke Nairo Quintana og/eller Alejandro Valverde gerne vil hente en sejr i år. Derfor kan det være, at de holder det hele i lidt mere stram snor.

Samme tanke har Team Sky muligvis, der ser dagens etape mere som en mulighed for at slå sømmene i kisten end som en forsvarsdag. Og hvis det er tilfældet, vil det gøre kampen om bjergtrøjen endnu mere besværlig for danske Fuglsang.

Der er nemlig 20 point at hente på toppen af La Toussuire, og Froome er i forvejen helt med i toppen af bjergtrøjeklassementet. Han ligger nummer fire. Syv point fra førstepladsen.

La Toussuire skræmmer ikke på papiret

Når man kigger over hele løbsplanen, så er der stigninger, som ser mere skræmmende ud end La Toussuire. De 18 kilometer med en stigningsprocent på 6,1 i gennemsnit er i hvert fald set hårdere, men når man lægger det sammen med de 119 tidligere kilometer på etapen, så ender det uden tvivl med at gøre ondt i benene.

Det betyder dog også, at Movistar Team, hvis de stadig vil vinde løbet, hvilket man kan være i tvivl om, er tvunget til at presse Froome allerede på Croix de Fer. Så kan Quintana eventuelt angribe fra bunden af La Toussuire, hvor den er klart stejlest. Også Alberto Contador og Vincenzo Nibali kan have planer om at angribe tidligere, fordi de vil avancere i klassementet.

Hvis man ser bort fra klassementet, så er det ret åbent, hvem der rører på sig. Sidste års toer Jean-Christophe Peraud har kørt sig i form som etaperne går, og sad længe med i går. Han kunne godt finde på noget i dag. Rigoberto Uran har også vist god form her sent i løbet, og så er der jo de to franskmænd, som ikke fik noget i går. Pierre Rolland og Thibaut Pinot.