Astana degraderer Fuglsang på Twitter

Italienske Fabio Aru – og ikke danske Jakob Fuglsang – skal være kaptajn på Astanas Tour de France-mandskab, hvis man skal tro holdets seneste tweet.

Jakob Fuglsang vandt for få uger siden optaktsløbet til Tour de France, Critérium de Dauphiné. (Foto: PHILIPPE LOPEZ © Scanpix)

Jakob Fuglsang må efter alt at dømme tage til takke med en rolle som løjtnant for italieneren Fabio Aru i Tour de France.

Fuglsangs kasakhiske mandskab Astana har nemlig lagt et billede op på Twitter, hvor de ikke lægger skjul på, at Aru bliver holdets kaptajn. Holdet skrivers således i et tweet:

- Mød Astanas leder Fabio Aru.

https://twitter.com/AstanaTeam/status/879687145300119555

Omvendt bliver Fuglsang blot betegnet som ’én af vores ledere’ i et andet tweet.

Fuglsang længe udråbt som kaptajn

Astanas udmelding kommer som lidt af en overraskelse. Det meste af foråret har holdet nemlig officielt peget på Jakob Fuglsang som kaptajn i Tour de France, men det ser der altså ud til at være ændret på nu.

- Jeg synes, det er ret tydeligt, at Astana satser på Aru – ellers ville de ikke skrive det så eksplicit. De ved jo godt, at hele verden afkoder hvert eneste ord op til Tour de France for at analysere, hvilken retning man vil gå, siger DR Sportens cykelkommentator Henrik Fallesen.

https://twitter.com/AstanaTeam/status/879704644938645504

Årsagen til den umiddelbare degradering af Fuglsang skal muligvis findes på en træningstur i Spanien i april. En træningstur, hvor Fabio Aru blev skadet i knæet og derfor måtte ændre sine planer for sommerens store cykelløb.

Oprindeligt skulle han nemlig ikke have kørt Tour de France, men derimod Giro d’Italia og Vuelta a España. Men skaden i knæet kostede Arus deltagelse i Giro d’Italia, og efterfølgende er det så blevet aktuelt for italieneren at køre Tour de France.

Men selvom 32-årige Fuglsang fra starten af løbet må nøjes med en rolle som løjtnant, betyder det ikke, at han ikke kan overtage Arus kaptajn-rolle i løbet af Tour de France.

- Hvis Fuglsang ret tidligt i løbet fremstår super skarp, så tror jeg ikke, at Aru får dedikeret alle hjælperytterne, og så må bare Jakob Fuglsang at passe sig selv. Jeg tror, de er nogenlunde sidestillede, men Aru er nok den klare kaptajn fra start.

Fuglsang er outsider

Fuglsang vandt for få uger siden etapeløbet Critérium de Dauphiné. Den danske rytter vandt undervejs to etaper og viste især storform på løbets afgørende etape, hvor han kørte fra Tour de France-favoritterne Chris Froome og Richie Porte.

Med sejren i Dauphiné er det ikke urimeligt at have store forventninger til Fulgsang i Tour de France – de skal nok bare ikke skrues helt op på den knap, der hedder ’samlet vinder’.

- Når han kan vinde Critérium de Dauphiné, så skal han regnes som en outsider til Tour de France. Man kan bare se på den seneste historie; de tre gange, Chris Froome har vundet Tour de France, der har han også vundet Dauphiné.

- Så selvom der tidligere lidt har ligget en forbandelse over dem, der vandt, fordi de måske var i topform for tidligt, så har de seneste år vist, at den der vinder Dauphiné også er i ret god form, siger Henrik Fallesen og fortsætter:

- Så derfor skal vi have store forventninger til Fuglsang. For fire år siden blev han nummer syv i Tour de France, og vi skal som minimum forvente, at han kan gøre det bedre – og vi skal også regne ham som en outsider til podiet.

- Han er stadig et stykke fra Chris Froome og Richie Porte, som vi forventer, er et stykke bedre end alle andre. Men så ligger der en underskov og kæmper om den sidste podieplads, og der synes jeg ligeså godt, at det kan blive Jakob Fuglsang, som en Romain Barder, en Nairo Quintana eller en Alberto Contador.

Tour de France begynder lørdag i Düsseldorf. Du kan følge hver etape i LIGA på P3, i skrift på dr.dk/sporten og om aftenen få et fyldigt etapereferat, samt komme tæt på de danskere ryttere i Aftentouren på DR1.

Facebook
Twitter