Astana-sportsdirektør om podiesnak: 'En top-fem placering til Fuglsang er nok mere realistisk'

Astanas danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, understreger, at alt kan ske i Tourens sidste uge.

Foto: JEFF PACHOUD/Ritzau Scanpix (Foto: Jeff Pachoud © Scanpix)

På et pressemøde i Belgien inden Tourens start fortalte danske Jakob Fuglsang, at der spirede gule drømme før det traditionstunge franske cykelløb, men at målet var en podieplads.

Før hviledagen og efter 15. etaper ligger Astana-kaptajnen på niendepladsen i klassementet - 5 minutter og 27 sekunder efter løbets førende Julian Alaphilippe, mens der er 3 minutter og 40 sekunder op til Steven Kruijswijk og podiets nederste trin.

Om der stadig er liv i Fuglsangs Tour-målsætning blev landsmanden, Astanas sportsdirektør Lars Michaelsen, foreholdt, da han i aftes gæstede AftenTour.

- Mere realistisk er nok top-5. Men går Egan Bernal pludselig ned, går Thibaut Pinot ned og Jakob samtidig kan køre op til det, han har gjort indtil videre, kan de godt få en total offday, hvor de måske mister tre, fire, fem minutter. Hvor Jakob kun mister halvandet minut til de stærkeste. Og så er vi oppe i top-5 lige pludselig, lød det fra Lars Michaelsen, der samtidig understregede, at Touren langt fra har fundet sin afgørelse endnu.

- Vi har tre alpeetaper tilbage. Nu har vi en velfortjent hviledag. Herefter kommer der en sprinteretape, en udbrudsetape, og så kommer de tre alpeetaper lige oveni hinanden. Det handler om at få forvaltet kræfterne rigtigt. Alt kan ske, og ligesom vi har set mandefald og nogen, der har vundet terræn, så kommer vi også til at se det der. Alt kan ske, lød det fra Lars Michaelsen.

Fuglsang er kommet godt tilbage

Efter Jakob Fuglsangs styrt tidligt under årets Tour de France, har det danske klassementshåbs tilstand været heftigt debatteret. Michaelsen føler imidlertid, at hans danske kaptajn har rejst sig efter turen i asfalten.

- Han er kommet godt tilbage efter sit styrt i starten af Touren, når han, til trods for en rigtig hård etape til Tourmalet, viser dagen derpå, at han godt kan svare igen. Til sidst kneb det lidt, og det ville det nok også gøre for dig (studievært Tina Müller, red.) og mig. Det var en sindssyg hård etape i dag. Det var det, fortalte Lars Michaelsen.

Facebook
Twitter