Bak jubler for fjerde gang: Det er overvældende

Lars Bak mener, at det er fortjent, at André Greipel vandt sidste etape af Tour de France.

André Greipel vinder sin fjerde etapesejr i årets Tour de France. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Humøret var højt, og champagnen var op til flere gange hældt op i glassene foran Lotto-Soudals holdbus. Men så blev der stille. Så stille, at man kunne høre synkebevægelsen, hvis en af rytterkonerne havde taget endnu et sip af de dyre dråber. Holdets favorit i etapeafgørelsen, André Greipel, var ikke fremme i forreste række, da feltet hamrede mod de sidste meter på Champs-Élysées. Det var i stedet Alexander Kristoff (Katusha).

Stemningen i Lotto-lejren bar præg af opgivelse, men pludselig trak André Greipel ud og indhentede Alexander Kristoff. Tyskeren krydsede målstregen som den første rytter, og som en prop på en champagneflaske eksploderede jubelen hos især André Greipels kone.

Lotto-Soudal vandt den fjerde etapesejr i årets Tour de France, og André Greipel er manden bag dem alle sammen. Et par minutter senere kom Lars Bak som den første Lotto-rytter tilbage til bussen, og han blev modtaget med klap, kram og kys af de tilstedeværende.

- Vi er superglade. Det er ubeskriveligt, og vi kunne næsten ikke forlange mere. Det er helt vildt og overvældende, siger Lars Bak.

Greipels bedste resultat Med fire etapesejre matcher André Greipel sin landsmand Marcel Kittel (Giant-Alpecin), der de seneste to år også har vundet fire sejre i Tour de France. Det er André Greipels bedste høst under de tre ugers løb i Frankrig.

- I 2012 vandt han tre etapesejre, og han har fået selvtilliden igen. De seneste fem år har han vundet en etape i Tour de France, så vi har troet på ham hele tiden, og hele holdet har været dedikeret 100 procent. I år har vi haft mere fokus på André, så det måske derfor, at han har fået flere etapesejre, fortæller Lars Bak.

Feltets hurtigste mand Lars Bak havde inden Tour de France en målsætning om, at holdet skulle vinde tre etapesejre, og det blev allerede tidligt i løbet indfriet. Kun en enkelt gang er André Greipel blevet besejret under Touren, og det var af Mark Cavendish (Etixx-Quickstep) på 7. etape.

- Det er skudt over målet med fire etapesejre. Hvis ikke Greipel havde været en gentleman den dag, hvor Mark Cavendish vandt, havde vi fået fem sejre. Fire gør det også. Det et sindssygt flot. Han er den hurtigste sprinter i feltet, og han fortjener at vinde på Champs-Elysées. Det er rigtig godt for hans resultatliste, siger Lars Bak.

Trods de fire etapesejre formåede Andre Greipel ikke at vinde pointkonkurrencen, som han ellers var i spidsen for flere gange i løbet. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) vandt den grønne trøje for fjerde år i træk med en afstand på 66 point til André Greipel. Men det skænker de formentlig ikke én eneste tanke hos Lotto-Soudal i aften. Fire etapesejre er mere end rigeligt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter