Bak kom ikke i udbrud: Kan ikke køre efter min holdkammerat

Lars Bak var tilfreds med, at hans holdkammerat Thomas de Gendt endte i dagens udbrud.

Lars Bak skriver autografer under Tour de France. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Sveddråberne dannede sit eget vandfald på kinderne af Lars Bak (Lotto-Soudal), da han kom i mål efter 13. etape. Ikke en vind rørte sig i målbyen Rodez, hvor temperaturen var over 35 grader. Lars Bak afleverede sin cykel til holdets mekanikere og spurgte nysgerrigt: ”Hvornår blev de hentet?”

For i dagens udbrud sad holdkammeraten Thomas De Gendt, som sammen med to andre ryttere kæmpede for at holde feltet på afstand lige til det sidste. Først inde på den sidste kilometer blev de indhentet. Dermed lykkedes missionen næsten for Lotto-Soudal. Til gengæld gik det ikke som Lars Bak havde håbet på: på forhånd havde han annonceret, at han ville prøve at ramme dagens udbrud.

- Jeg kan ikke køre efter min holdkammerat, og da han kørte fra kilometer nul, så er det svært. Jeg kørte med, da andre forsøgte at køre op, men så stoppede de. Efter én kilometer kørte seks mand af sted, og Thomas de Gendt kørte så stærkt, at vi var lige ved at vinde etapen, så det var helt suverænt, siger Lars Bak og tilføjer:

- Vi var fem mand på holdet, som skulle prøve at komme af sted, og Thomas De Gendt er stærk. Han var måske en endnu bedre mand end mig at have i udbrud, så jeg er slet ikke skuffet over, at jeg ikke kom i udbruddet, slår Lars Bak fast.

Glohed etape

Varmen betød, at etapen ikke blev en stille dag på cyklen. Den høje temperaturer skabte udfordringer for rytterne, og det var i stor kontrast til gårsdagens etape, hvor regnen væltede ned over dem i Pyrenæerne.

- Jeg tror aldrig i mit liv, at jeg har drukket så meget vand. Det var helt sindssygt. Vi hentede vand hvert 10. minut, og jeg har drukket 20 flasker i dag, hvis det kan gøre det, forsøger Lars Bak at huske.

Han understreger, at han ikke har mistet modet til at angribe, selvom han ikke blev en del af udbruddet i dag. Senere i løbet forventer han igen at få mulighed for at køre sin egen chance.

Greipel kogte over

På forhånd forventede Lotto-Soudal, at dagen ville blive særlig hård for sprinteren André Greipel, da de sidste 70 kilometer bød på tre kategoriserede stigninger. Tyskeren lagde ellers godt ud, da han vandt bonusspurten og bragte sig foran Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) i pointkonkurrencen. Slovakken tog dog trøjen tilbage, da han blev nummer to på etapen.

- Vi forsøgte at hælde vand på Greipel hele dagen for at få ham kølet ned, men det var simpelthen et varmehelvede derude. Han led allerede efter 60 kilometer. Vi kan ikke hekse. Det var for hårdt for Greipel i dag, erkender Lars Bak om André Greipel, der først kom i mål 12:10 minutter efter etapevinderen Greg van Avermaet (BMC).

På det tidspunkt var Lars Bak for længst kravlet ind i Lotto-busen. Selvom han havde drukket vand hele dagen, var der behov for mere. Men denne gang skulle det være så koldt som muligt.