Bak vil hjælpe sprinterkonge til triumf i Paris

André Greipel har vundet ni Tour de France-etaper, men han mangler stadig den vigtigste.

André Greipel mangler stadig at vinde i Paris (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Supersprinteren André Greipel (Lotto Soudal) har vundet mindst én Tour de France-etape i hver af de seneste fire år, men den vigtigste sejr mangler stadig på hans cv.

Den kraftfulde tysker, der har markeret sig som dette års absolut bedste i den specielle disciplin, har aldrig vundet etapen på Champs-Élysées, som afslutter Touren, og som traditionelt er sprinternes største scene.

- Alle kan huske, hvem der vinder i Paris, og det er noget, Greipel rigtig gerne vil. Vi vil alle sammen meget gerne hjælpe ham til det, siger holdkammeraten på Lotto Soudal, Lars Bak.

- Etapen til Paris er en klassiker - uanset om du er sprinter eller ej. Den synes jeg, at han mangler lidt. Han fortjener at vinde der, for han har været den bedste sprinter i Touren, men han får skarp konkurrence af Mark Cavendish og Alexander Kristoff, mener Bak.

Greipel har en fordel i år

Han påpeger dog, at det er en fordel for Greipel, at Cavendish har mistet sit loyale trækdyr, Mark Renshaw, der udgik tidligere på ugen.

Kristoff har haft et skuffende Tour de France efter sit forrygende forår. Men brostenene på den berømte parisiske boulevard får som regel det bedste frem i folk.

- Kulissen derinde er noget specielt. Det kan alle, der har kørt den etape, bekræfte. Det er den sidste dag, og du har Eiffeltårnet i baggrunden - bare navnet Paris siger alt. Alle sprintere vil gerne vinde der, siger Lars Bak.

André Greipel har vundet tre Tour de France-etaper i år og ni i alt.

/ritzau/