Brian Holm efter ny Kittel-sejr: Vi har den hurtigste rytter i feltet

Brian Holm beundrer Marcel Kittel, som de øvrige sprintere ikke kunne følge med på 6. etape.

Marcel Kittel var for anden gang i årets Tour de France hurtigst over stregen, da han vandt 6. etape.

Og efterfølgende var Kittels sportsdirektør, danske Brian Holm, ikke i tvivl om, hvad der gjorde forskellen på de afgørende meter.

- Han er ikke Gaviria, Cavendish eller en Sagan-type, så jeg tror ikke, han er teknisk overlegen. Men han er et stort lokum, og der er nogle watt, der bliver trådt i pedalerne, når han kører til sidst. Derfor er han i øjeblikket den hurtigste i feltet, lyder vurderingen fra Brian Holm.

Marcel Kittel er efter 6. etape nummer to i jagten på den grønne pointtrøje.

Kan slå de andre ud

Men sejren betyder, at Kittel nærmer sig føringen i kampen om den eftertragtede pointtrøje, der i øjeblikket sidder på franske Arnaud Demare.

Samtidig øger han forspringet til de øvrige konkurrenter med torsdagens sejr. Og derfor har de andre sprintere fået noget at tænke over efter 6. etape, mener Brian Holm.

Hvor mange gange skal han vinde, før de andre giver op?

- Allerede nu tror jeg, at de har fået et gok i nødden. Det fik Kittel selv sidste år. Jeg har arbejdet i mange år med André Greipel, og han er sådan en, der knækker lige pludselig, hvis han ikke vinder. Heldigvis, griner Brian Holm.

André Greipel kører i dag for Lotto-Soudal. Den tyske sprinter har endnu sin første sejr i årets Tour de France til gode.