Brian Holm om dagens stigning: Værste bjerg i min karriere

Tour de France-feltet skal onsdag opad en stigning, som Brian Holm husker som den værste.

Vi er nået til 17. etape i dette års Tour de France: kongeetapen. Rytterne skal ud på 183 bjergrige kilometer, der tæller ikoniske bjerge som Col du Telégraphe, Col du Galibier og ikke mindst Col de la Croix de Fer.

Quicksteps sportsdirektør Brian Holm husker alperne fra sin egen karriere som aktiv, og han er ikke i tvivl om, hvilket bjerg, der er det værste, han har kørt op ad i sin karriere.

- Det kan jeg sige 100 procent. Det er Croix de Fer, som de skal opad. Den er simpelthen modbydelig. Jeg kan huske, da jeg kørte, der kom Alpe d’Huez altid bagefter. Når man ramte bunden, stod der GPM 36 km, altså 36 kilometer til toppen, siger Brian Holm i Aftentour.

- Man bliver altid snydt, når man tror, man har nået toppen. Der er den sidste lille by, og så er der yderligere seks kilometer til toppen, og der har man allerede kørt med krampe i halvanden time. Den er modbydelig. Også tanken om, at der kommer et bjerg mere. I morgen er det Galibier, og før i tiden var det Alpe d’Huez. Den stigning er så ond og modbydelig, man kan ikke se enden på den, siger han.

Rytterne skal over i alt fire kategoriserede stigninger fra La Mure til målstregen i Serre Chevalier. To stigninger er uden for kategori, mens de to sidste kategoriseres som 1 og 2.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk