Brian Holm: Snedige Fuglsang kan levere et verdensklasseresultat

En eller to kaptajner på Astana? Det handler om at holde sig til for Jakob Fuglsang, siger sportsdirektør for Quick-Step Floors, Brian Holm.

Brian Holm tror på en top 10-placering til Jakob Fuglsang i Tour de France, men med lidt held og snilde kan det blive endnu bedre, vurderer sportsdirektøren. (© Scanpix)

For små to uger siden viste den danske Astana-rytter Jakob Fuglsang storform, da han sejrede i etapeløbet Criterium du Dauphiné foran flere af Tour de France-favoritterne.

Den flyvende dansker er dog langtfra det eneste stærke kort, som Astana-holdet har på hånden.

Fabio Aru og Jakob Fuglsang kommer til at dele kaptajnrollen på det kasakhiske hold.

- Til at starte med arbejder vi med to kaptajner. Så må vi se, hvad der sker hen ad vejen, og hvordan løbet udfolder sig, og om den ene har bedre ben end den anden, siger Jakob Fuglsang, der føler sig i særdeles god form.

- Jeg tror, at jeg er bedre forberedt - både formmæssigt og mentalt. Og jeg er også mere afslappet, for jeg har resultaterne med mig inden, og jeg føler, at jeg er klar.

Jakob Fuglsang er ikke den eneste med rødbedepas, der tror på et godt resultat for Dauphiné-vinderen i årets Tour de France. De danske cykelfans er forventningsfulde, og det er sportsdirektør for Quick-Step Floors, Brian Holm, også.

- Først og fremmest skal han på de flade og mellemetaperne sørge for ikke at tabe tid, hvilket jeg også er sikker på, at han ikke gør. Fuglsang er en af de snedigste ryttere i feltet og det siger jeg ikke, bare fordi han er dansker, siger Brian Holm.

- Han ved, hvor han skal sidde på de flade etaper.

Stigninger bliver afgørende for kaptajnforhold

Det er dog ikke på de flade etaper, at kaptajnstyrkeforholdet på Astana skal stå sin prøve, medmindre enten Aru eller Fuglsang mod forventning skulle tabe afgørende tid der. Slaget skal stå, når der kommer lidt mere mælkesyre i bentøjet.

- Når vi kommer til stigningerne, så skal han se, hvor lang tid han kan køre med Chris Froome og Richie Porte og håbe på, han kan sidde på i længere tid end Fabio Aru, siger Brian Holm, der har bidt mærke i Fuglsangs gode ben.

- Når han vinder Dauphiné, så er han kommet i form. Jeg er ret sikker på, han laver en top 10, hvilket er et verdensklasseresultat, som han også har lavet før, siger Brian Holm, der også godt tør drømme lidt større på sin landsmands vegne, men så skal tingene også klappe for Fuglsang.

- Top fem er bestemt realistisk. Podiet bliver svært. Hvis alt flasker sig, så kan han godt komme på podiet. Det er jo cykelløb, hvor alting altid er uforudsigeligt.

Første etape af Tour de France kører lørdag med start i tyske Düsseldorf.

Facebook
Twitter