Brian Holm takker af: ’Dette er mit sidste Tour de France’

Den danske sportsdirektør har valgt, at årets Tour de France bliver det sidste kapitel i hans bog fra verdens hårdeste cykelløb.

Der er den gule trøje, der er bjergene og så er der Brian Holm. Det er måske lidt skarpt sat op, men gennem de sidste mange år har den danske sportsdirektør hos Quick Step-Floors spillet en stor rolle i Tour de France.

Men 2018 er sidste gang, at man kommer til at høre hans kække bemærkning før og efter etaper i verdens hårdeste cykelløb.

- Den perfekte cykelrytter er single. Ingen kone og ingen børn. Man skal ikke savne nogen, fordi det skal være ligesom en soldat, der går i krig. Hvis man ikke har nogen derhjemme, så er det nemmere oppe i hovedet, forklarer Brian Holm.

Men det har ikke været så nemt i hovedet de senere år. Hans to børn Albert og Mynte bliver ældre, og hvis han vil tilbringe tid med dem, før de letter fra reden, så er det ved at være.

- Jeg ved ikke om, det er alderen, men de seneste år er jeg virkelig begyndt at savne min familie. Jeg har aldrig været på sommerferie med familien. Jeg kan lave en lang liste af ting, som jeg aldrig nogensinde har prøvet, fordi jeg har egentlig kun fri i november, og der er jeg altid så træt, at jeg kan sove en hel måned, siger sportsdirektøren.

- Så for første gang har jeg tænkt på, at nu må det stoppe. Jeg har en idé om, at Tour de France fortsætter uden mig, så valget er ligesom truffet. Det slutter nu. Jeg har elsket hvert sekund, men jeg foretrækker egentlig også, at det er mig selv, som siger stop, siger Brian Holm.

Hør tankerne bag Brian Holms beslutning i indslaget øverst i artiklen.

Facebook
Twitter