Chris Froome afviser doping: Jeg vil aldrig vanære den gule trøje

Fra sin plads på det højeste trin på podiet lod vinderen af dette års Tour de France, briten Chris Froome, forstå, at han ikke - som andre før ham – nogensinde vil havne i en situation, hvor han kaster skam over den gule trøje og det traditionsrige etapeløb.

Selvom der aldrig har været håndfaste dopingbeviser mod den kenyansk fødte Team Sky-kaptajn, så har hans suveræne kørsel tidligere medført skeptiske blikke fra ikke mindst tilskuerne på de franske landeveje. Under dette års løb er han blandt andet blevet spyttet på og har fået kastet urin på sig af tilskuere, der ikke tror på, at han kører rent.

Måske netop derfor følte han behov for at slå sin respekt for den gule trøje fast på det franske publikums eget sprog.

- Tusind til Tour de France. Tak for et godt løb. Den gule trøje er speciel. På godt og ondt. Det respekterer jeg. Jeg kender dens historie og jeg vil aldrig vanære den. Men jeg er stolt over at have vundet den, sagde han med slet skjult henvisning til tidligere tiders ryttere som Lance Armstrong og Bjarne Riis, der har lidt den tort efterfølgende at få kastet smuds på deres sejre på grund af de efterhånden alt for velkendte dopingsynder.

Tak til holdkammeraterne

Også holdkammeraterne på Team Sky, der løbet igennem leverede en disciplineret og kontrolleret indsats, der til tider pillede spændingen ud af løbet, fik kærlige ord med på vejen af sejrsherren.

- Tak til mit hold. Uden jer ville jeg ikke stå her. Min største respekt og taknemmelighed til jer. Det er lige så meget min trøje, som det er jeres. Tak til alle på Team Sky, der har hjulpet. Jeres endeløse hjælp og ihærdighed er, hvad der har hjulpet os igennem de sværeste øjeblikke i dette års Tour de France.

Det var Chris Froomes anden Tour de France-sejr. Han vandt første gang i 2013, mens han sidste år udgik efter et styrt.

Facebook
Twitter