Colombiansk klatrer, britiske brødre og walisisk vinder: Her er Fuglsangs største konkurrenter

Mange spår Jakob Fuglsang et stort Tour de France, men konkurrencen er hård, siger Dan Frost.

Jakob Fuglsang i gult under Criterium de Dauphiné i år. Men hvem kommer til at bære den gule trikot i Touren? (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Scanpix)

En 7. plads i det samlede klassement. Det er de højeste luftlag, den danske cykel-fugl nogensinde har fløjet i, i verdens største cykelløb.

Men et storslået forår på landevejene og en række flotte sejre gør, at Jakob Fuglsang-feberen igen er skyllet ind over os danskere. Dannebrog er så småt fundet frem, men før vi begynder at fejre noget som helst, skal Fuglsang bide skeer med nogle hårde konkurrenter.

1

Egan Bernal

Egan Bernal (Team Ineos) med et bredt smil og et stort trofæ efter sejren i Schweiz Rundt for en lille uge siden. (Foto: Urs Flueeler)

Én af de ryttere, som for alvor gør kur til en sejr i årets Tour de France, er colombianske Egan Bernal. Den kun 22 år gamle bjergspecialist kører på britiske Team Ineos (tidligere Team Sky), som igen i år ser ud til at blive en magtfaktor i feltet.

Som mange af sine landsmænd er Egan Bernal klart bedst, når etaperne byder på de helt store bjerge, og det er her, han kan gøre rigtig ondt på både Jakob Fuglsang og de øvrige klassementsryttere.

Den stærke colombianer har haft et flot forår resultatmæssigt med sejre i Schweiz Rundt og Paris-Nice.

Og spørger man cykelekspert Dan Frost, er Egan Bernal favorit til at stå øverst på podiet i Paris:

- Jeg har allermest fidus til Egan Bernal i år. Det ville være forfriskende, hvis Ineos vælger at satse på ham - og i bjergene får de andre virkelig svært ved at følge med.

2

Geraint Thomas

Geraint Thomas (Team Ineos) skal forsøge at gentage successen fra sidste år. (Foto: Philippe Wojazer)

Det er sjældent, at man før et cykelløb kan afskrive sidste års vinder, når man snakker om favoritterne i feltet. Og det kan man da heller ikke i år.

Walisiske Geraint Thomas kører også for Team Ineos og har haft et stille forår, hvor han har kørt væsentligt færre kilometer end de nærmeste konkurrenter.

Men det betyder ikke, at han ikke er klar, når starten lyder, siger Dan Frost:

- Som det forlyder nu, skulle Thomas være præcis der, hvor han agter at være inden Tour de France. Sidste år kørte han et fuldstændigt fejlfrit løb - det er svært at gentage - men hvis det sker igen, så bejler han da til at genvinde titlen.

3

Brødrene Yates

Det er ikke svært at se, hvem der er tvillinger på billedet her. Til gengæld kan feltet få svært ved at tøjle brødrene Yates, hvis de kører op til deres bedste, siger Dan Frost. (Foto: COLIN FLOCKTON © GodingImages/PA Images)

Du husker nok Frank og Andy Schleck, der henrykkede cykelverdenen med noget så smukt som to brødre, der støttede hinanden i tykt og tyndt op ad selv de stejleste bjerge.

Og det kan meget vel være den måde tvillingebrødrene, Adam og Simon Yates, skal skabe resultater i årets Tour de France. De kører begge to for det australske hold Mitchelton-Scott og har tidligere vist flotte takter i Touren - Adam Yates vandt den hvide trøje i 2016, og brormand Simon gjorde det året efter i 2017.

Cykelekspert Dan Frost ser ingen af dem som favoritter til at tage sejren. Men han vil heller ikke afskrive dem helt:

- Yates-brødrene har gode chancer for virkelig at lave noget ravage i årets Tour de France. Jeg ved ikke, hvem af de to, der ender med at være kaptajn, men de supplerer hinanden flot, og har de begge to diamanter i benene, så kan de sagtens udfordre klassementsfavoritterne i bjergene.

Facebook
Twitter