Contador ser Fuglsang blandt favoritterne: ’Han er blevet mere moden’

Alberto Contador peger på flere ryttere som en mulighed for at vinde etapen i morgen, og Jakob Fuglsang er en af dem.

Alberto Contador er imponeret over Jakob Fuglsangs præstationer. (Foto: Javier Barbancho © Scanpix)

Man tror, at man har et billede af, hvilke ryttere der kommer til at kæmpe om at vinde Tour de France samlet, men efter den hårde bjergetape i Vogeserne i morgen kommer det sande billede frem.

Den tidligere Tour-vinder og toprytter Alberto Contador udpeger dog alligevel en lille gruppe af ryttere, som har en chance for at vinde på den modbydelige stigning La Planche des Belles Filles.

- Indtil videre har der ikke været nogen stigninger. Men Egan Bernal er godt kørende, Fuglsang er godt kørende, og han er kommet sig efter styrtet. Landa var også med den dag, hvor Alaphilippe vandt, siger Alberto Contador.

- Og så er der en rytter som Nibali, der kommer fra Giro d’Italia. Vi må se, hvordan de klarer den første finale i højden og det nye terræn, forklarer han.

- Det er meget åbent, og det er det gode ved dette års Tour de France.

  • Alberto Contador (i midten) og Jakoc Fuglsang (tv.) her i duel på 18. etape i Tour de France d. 18. juli 2013. (Foto: ZEUS)
  • På 6. etape af Tour de France i 2014 ses Jakob Fuglsang (th.) og Alberto Contador (i midten) ude på de franske landeveje. (Foto: CHRISTOPHE ENA)
  • Fuglsang (yderst til venstre) og Contador (nr. 2 fra venstre) kæmper på 7. etape af Paris-Nice d. 11. marts 2017. (Foto: PHILIPPE LOPEZ © AFP or licensors)
1 / 3

Fuglsang har imponeret i år

Selvom Fuglsang og Contador kørte mod hinanden i mange år, så var det først, da spanieren stoppede karrieren, at danskeren for alvor begyndte at slå igennem.

Og det er altså ikke gået forbi Contadors næse, at danskeren er begyndt at blive en af de mest dominerende ryttere i cykelverdenen.

- Det er imponerende, hvad Fuglsang har lavet i år. Han har altid haft stor selvtillid. Han minder mig om Andy Schleck og mine dueller med ham. Han bliver bedre år for år, forklarer Alberto Contador.

- Han er mere moden som rytter og har leveret nogle flotte præstationer, siger han.

Alberto Contador stoppede sin karriere efter 2017-sæsonen. Han formåede at vinde alle tre Grand Tours, Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana, i sin karriere.

Facebook
Twitter