DAGENS ETAPE Bretagnes mur vil teste klassementsrytterne

Tour de France-etapen torsdag slutter på den hårde og stejle stigning Mur de Bretagne, som måske kan ryste klassementet.

'Hvornår sker der noget i Touren?'

Det er det klassiske spørgsmål hver eneste sommer. Cykelnørderne vil formentlig svare, at der sker noget hver dag, men den objektive person ville sige 'i dag torsdag skal fjernsynet eller radioen tændes'.

Rytterne rammer nemlig Mur de Bretagne, og de skal ikke kun over den stejle stigning to gange, de skal faktisk også slutte etapen på toppen, hvilket vil teste klassementsrytterne.

Etapeprofilen for 6. etape af Tour de France.

Det er kun sket to gange før, at Tour de France har sluttet på Mur de Bretagne, og begge gange har der været mindre afstande mellem flere af klassementsfavoritterne.

I 2011 lavede Cadel Evans sit første spadestik mod karrierens eneste Tour de France-sejr, da han slog Alberto Contador i en meget tæt spurt.

Fire år senere kom Touren igen til Mur de Bretagne, og denne gang blev det til en etapesejr til Alexis Vuillermoz, der kørte og kører for AG2R La Mondiale. Favoritterne kom nogenlunde samlet til mål, men den daværende regerende Tour de France-vinder Vincenzo Nibali tabte ti sekunder til konkurrenterne.

Der vil derfor formentlig også komme små forskydninger blandt klassementsrytterne torsdag uden dog, at det bliver det helt store. Skulle det ske, at en af topfolkene har en dårlig dag, kan der dog hurtigt ryge minutter.

Etapen kan ses i fjernsynet på både Eurosport og TV 2, mens man kan lytte til etapen i Touren på P3 eller følge den herinde på dr.dk/sporten. Klokken 21.00 kan man også følge op på hele etapen med højdepunkter og reaktion i AftenTour på DR1.

Facebook
Twitter