DAGENS ETAPE Der er lagt i ovnen til endnu en massespurt

Fire kategoriserede stigninger venter rytterne på 10. etape af Tour de France

10. etape af Tour de France

Tour de France rummer 21 etaper, og efter dagens etape er rytterne lige ved at være halvvejs i verdens største cykelløb.

Det betyder også, at Tourens første hviledag kommer tirsdag. En hviledag som sikkert er kærkommen for rytterne.

Men inden de når så langt, så skal de igennem 217,5 kilometer i bjergregionen i det centrale Sydfrankrig, Massif Central.

10. etape starter i byen Saint Flour, som ligger 824 meter over havets overflade. Det er fjerde gang, at denne by er med på Tour-kortet som etape-by, og fra den skal de 171 ryttere bevæge sig flere timer igennem kuperet terræn, før de rammer målbyen Albi i 178 meters højde, nordøst for Toulouse.

Ruten går gennem et vulkansk landskab, der blandt andet byder på fire kategoriserede stigninger. Tre af dem er kategori 3 og en enkelt er en kategori 4 stigning, der for alvor sætter gang i bentøjet, når rytterne rammer den efter 22 km ved Côte de Mallet.

10. etape ved Tour de France 2019 (Foto: Rikke Smed Iversen DR © letour.fr)

I store dele af etapen skal rytterne køre på et plateau i over 1000 meters højde. Og hvis man kigger på etapens længde og terræn, så tyder det på, at sprinterholdene skal forsøge at kontrollere et stort udbrud fra feltet. Og hvis det lykkes, så er der lagt op til en massespurt.

Målbyen er en af de gamle kendinge i Tour-regi. Det er nemlig trettende gang, at Albi markerer sig som etape-by, og med verdens største murstens katedral, Sainte-Cécile, er byen også kommet på UNESCOS verdensarvsliste.

Albi er også den by, der tilbage i 1994 lagde målstregen til Bjarne Riis' triumf på 13. etape.