DAGENS ETAPE En gylden mulighed for danskere i udbrud

Der står udbrud skrevet med blokbogstaver henover dagens etapeprofil, og der kan meget vel komme en dansker eller to med.

Det er ikke de helt store bjergtinder, som venter feltet på dagens etape, men rytterne skal alligevel tilbagelægge omkring 3.800 højdemeter i løbet af de 200 kilometer fra Mâcon til Saint-Étienne.

Det bakkede landskab i Massif Centrale byder nemlig på et hav af op- og nedkørsler, hvoraf syv stigninger er kategoriserede.

Derfor bliver det en hård etape, hvor flere hold vil kæmpe indædt for at få deres ryttere i udbrud.

Rytterne skal mere op og ned på dagens etape, end de skal ligeud.

Oplagt for Würtz, Valgren og Kragh

En af Michael Valgrens vigtigste roller i årets Tour de France er, at han skal forsøge at ramme et udbrud, som kan give ham muligheden for at køre med om en etapesejr til Dimension Data.

Og efter en stille start på løbet, så kunne dagens etape meget vel være én af dem, hvor den blonde thybo forsøger på noget stort.

- Der bliver hård kamp om at komme med i udbrud i morgen, men jeg håber helt sikkert på at komme afsted. Jeg skal holde mig til og være skarp, for jeg tror, det kan holde hjem i morgen, sagde Michael Valgren i går.

Og Michael Valgren er ikke den eneste dansker i feltet, der øjner muligheden for at komme afsted i et udbrud.

Katushas holdkaptajn, Ilnur Zakarin, har allerede tabt 28 minutter i klassementet, og det giver Mads Würtz Schmidt helt frie tøjler til at prøve lykken, hvis han har benene til det.

Würtz Schmidt har tidligere udtalt, at en etape som den i dag er meget spændende for ham.

En tredje dansker kan også komme i spil til et udbrud.

For selvom Søren Kragh Andersen indtil nu har haft en mere bundet rolle med at køre for Michael Matthews, så ligger etapen i dag enormt godt til en rytter som ham, hvis han får lov at køre.

Bjergpoint og etapesejr

De mange stigninger på dagens rute gør det også til en etape, hvor Tim Wellens igen vil være sandsynlig at finde i et udbrud iført den polkaprikkede trikot.

Belgieren har de seneste dage forsvaret sin bjergtrøje meget aktivt, og det skal han formentlig også i dag, hvis han skal beholde den.

En anden belgisk rytter har også set meget angrebsivrig ud, og Thomas de Gendt er også et godt bud på en rytter, der vil gå i udbrud for at jagte en spektakulær etapesejr.

Alt i alt ligner det en etape, hvor et udbrud kan få chancen for at kæmpe om en etapesejr, og de stærke klassiker-ryttere vil ikke tøve med at prøve lykken.

Facebook
Twitter