DAGENS ETAPE En krig på brostenene venter Tour-feltet

Der kan blive vendt op og ned i klassementet på 9. etape, hvor årets hidtil største udfordringer venter.

- Det bliver krig. Intet mindre.

Sådan siger Michael Valgren om 9. etape, hvor Tour de France-feltet skal prøve kræfter med de frygtindgydende brosten, som man kender fra klassikeren Paris-Roubaix og er årsagen til, at ruten kaldes "vejen til helvede".

Etapen, der strækker sig fra Arras til Roubaix, er kun 156.5 kilometer lang, men den kan blive en af de hårdeste ved årets Tour de France.

Brostensstrækninger har i nyere tid med jævne mellemrum været inkluderet i Tour-ruten, og de udsættes ofte for kritik af rytterne, der kalder dem livsfarlige.

Fuglsang med en fordel

Jakob Fuglsang har til gengæld gode erfaringer med brostenene i Tour de France-sammenhæng.

Tilbage i 2014 kørte danskeren sammen med sin holdkaptajn Vincenzo Nibali i regn og blæst solo over brostenene og satte de andre konkurrenter til vægs.

Angrebet dannede samtidig grundlag for Nibalis samlede sejr.

I år er det Fuglsang, der bliver kørt for, og søndagens etape er en god mulighed for at hente sekunder på de andre klassementsryttere. For Fuglsang har de kompetencer, der skal til, for at begå sig på brostenene, fortæller Astanas sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Jakob er en elegant rytter, der har sin baggrund i terræncykling. Så han er som en fisk i vandet. Der er nogle ligheder mellem brostenene og terrænet, så Jakob har den teknik, der skal til for at køre godt på brosten.

De helt store favoritter er dog Peter Sagan og Greg van Avermaet, men forhåbentlig kan Fuglsang gøre en god figur.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk